Sömürgeci Ülkelerden Hollanda Türkiye’de İnternet Casusuluğu Yapıldığını İddia Etti

Sömürgeci Ülkelerden Hollanda Türkiye'de İnternet Casusuluğu Yapıldığını İddia Etti

Suriye’yi karıştıran sömürgeci ülkelerin planları Rusya ve İran tarafından deşifre edilince, bazı ülkeler güvenlik açıklamaları yapmaya başladı. İran geçen sene Amerika’nın bölgedeki askeri teşkilatlarının merkezi komutanlığına sızmayı başardıklarını ve Amerika’nın bölgede çevirdiği dolapları ifşa edeceklerini açıklamıştı. Hollanda ülkesinden Türkiye’ye seyahat edecek olan kişileri kaçırmak için yeni oyunlara başladı.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı; Türkiye, Rusya, Çin ve İran’a gidecek vatandaşlarına, iş adamı ve bürokratlara, önemli bilgi içermeyen telefon ve dizüstü bilgisayar götürmeleri uyarısında bulundu. Hollanda Dışişleri Bakanlığı iddiasına göre bu ülkelerde akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlar uzaktan izleniyor hatta içindeki bilgiler kopyalanabiliyor. Telefon konuşmaları ve Metin mesajları başta Çin olmak üzere bu ülkelerde hükümet tarafından takip ediliyor.

Hollanda hükümetinin önceliklerinden biri, siber suçlarla mücadele ve siber güvenlik konuları. Bürokratlara seyahat öncesi yeni telefonlar verilecek. Önemli bilgiler içeren metinlerin bilgisayar çıktısı alınarak, kağıtlar şifreli çantalarda taşınacak.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı; WhatsApp ya da interneti kullanmak için gitmeden VPN bağlantısı kurulmasını VPN, yazışmalarda güvenli bir tünel oluşturacağını ayrılmadan önce telefona ve dizüstü bilgisayara bir VPN bağlantısı kurulmasını belirtti.

İran Amerika’nın Merkezi Komutanlığına Sızdığını Açıkladı
Hollanda Sömürgeciliği ve Sırplara Bosna Katliamı İçin Verdiği Destek Hakkında Bilgi

Hollanda’dan Türkiye’ye Gelecek Turist Sayısı Yüzde 90 Oranında Arttı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir