Sokaklarda Gürültü Çıkaranlar Nereye Şikayet Edilir

Sokaklarda Gürültü Çıkaranlar Nereye Şikayet Edilir

Özellikle yaz mevsimlerinde çocuklar sokakta bağırarak top oynamakta ve torpil gibi patlayıcı maddeler atarak gürültü çıkarmaktadır.

Ayrıca araçlarına ses yükselteci takan seyyar satıcılar ve hurdacılar günün her saatinde yüksek sesle vatandaşları rahatsız etmektedir.

Bunlardan en çok rahatsızlık duyanlar evlerinde yatalak hasta bulunanlar, bebekler, çocuklar ve öğrenciler ile gece çalışıp gündüz dinlenenler olmaktadır.

Çevre kanununun 14. maddesine göre kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü çıkarılması yasaktır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yönetmeliğine göre; Yüksek sesle bağırarak ve ses yükseltici hoparlörlü araçlarla ya da durarak satış, reklam, ilan ve müşteri çağırma maksadıyla bağırıp çağırmak, korna çalmak yasaktır.

Korna sesinin gürültü seviyesi 120 desibeldir. Günde 7,5 dakika boyunca bu seviyedeki gürültüye maruz kalmak işitme kaybına yol açabilir. Siz de gereksiz kornadan vazgeçerek bu harekete destek olabilir, gereksiz korna çalanları bulunduğunuz ildeki polis veya jandarma birimlerine bildirebilirsiniz.

Yasaları ihlal edenler belediye zabıtalarına ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ALO 181 Gürültü Şikayet hattını arayarak şikayet yapılabilir.

Hangi gürültü için nereye şikayet edilir?

Her Geçen Gün Artan Gürültü Kirliliği

“Sokaklarda Gürültü Çıkaranlar Nereye Şikayet Edilir” hakkında 5 yorum var

  1. 30 ağustos 2093 cadde etimesgut Ankara seyyar satıcı hurdacı bağırıyorlar korna basıyorlar bebeğim gündüz uykusunda sıçrayarak uyanıyor esim sağlık çalışanı nöbette gelince uyuyor ama bağırıp korna basarak sinirlerini alt üst ediyorlar 4 seneyi geçti her yere şikayet ettim çözüm yok neden bu şikayetler neden ise yaramiyor biktik bıktık

  2. Kayseri Belsin Selimiye mah. bıktııık bu seyyar satıcılardan bebeğim gündüz uykusundan korkarak bağırarak uyanıyor eşim gece çalışıyor gündüzleri bu satıcılar yüzünden uyuyamıyor bunlar yüzünden sıcaklarda camı açamıyoruz bas bas bağırıyorlar patates soğan hurdacı yeter artık lütfen bi çözüm bulunsun

  3. Kırıkkale etilerde oturuyom bir simitçi hergün bu mahalleden geçiyor oğlum veya ben simitçi diye çağırdığımızda dönüp bakıp gidiyor simit vermek istemiyor nedenide sadece bir tane simit aliyormuşum ne yapayım on tanemi alayım canımız çekince bir simit bile alamiyorsak ne anlamı var mahalleden geçmenin ilgili yerlere duyurulur.

  4. Değerli arkadaşlar her 5 dakikada bir manavcı hurdacı ve seyyar satıcı hoparlörü sonuna kadar açarak gürültü yapıyorlar. Belediye ya da görevliler bunlara göz yumması anlaşılır değil.

    Ayrıca araçlarına ses yükselteci takan seyyar satıcılar ve hurdacılar günün her saatinde yüksek sesle bizleri rahatsız etmektedir.

    Bunlardan en çok rahatsızlık duyanlar evlerinde yatalak hasta bulunanlar, bebekler, çocuklar ve öğrenciler ile gece çalışıp gündüz dinlenenler olmaktadır.Çevre kanununun 14. maddesine göre kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü çıkarılması yasaktır. Lütfen lütfen birileri ilgilenin bu bir şikayettir. Bulunduğum yer Hasan Özdemir Mh. Konak/ İzmir

  5. Ankara altındağ ilçesinde özellikle karapürçek mahallesinde, sanki zabıtadan kurtarılmış bölge gibi sabah saat 9 akşam 19 saatleri arasında her 5 dakikada bir hurdacı ve seyyar satıcı hoparlörü sonuna kadar açarak gürültü yapıyorlar,bu belediyenin bunlara göz yumması anlaşılır değil.

    Ayrıca araçlarına ses yükselteci takan seyyar satıcılar ve hurdacılar günün her saatinde yüksek sesle vatandaşları rahatsız etmektedir.

    Bunlardan en çok rahatsızlık duyanlar evlerinde yatalak hasta bulunanlar, bebekler, çocuklar ve öğrenciler ile gece çalışıp gündüz dinlenenler olmaktadır.Çevre kanununun 14. maddesine göre kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü çıkarılması yasaktır. Lütfen ilgilenin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir