Sivrisinek Kovucu En Etkili Doğal Bitkisel Çözümler

Sivrisinek Kovucu En Etkili Doğal Bitkisel Çözümler

Sivrisinek Kovucu En Etkili Doğal Bitkisel Çözümler

Sivrisinekler neden insanları ısırır?
Sivrisinekler bazı insanları daha çok ısırır bilim adamları bunun nedenleri olarak kan grubu, ten kokusu ve insanın yaydığı karbondiyoksit miktarından kaynaklandığını belirtir.

Terleyince laktik asit, ürik asit, üre gibi zararlı maddeler vücudumuzdan dışarı atılır. Sivrisinekler kokulara karşı duyarlı olduğundan bu durum sivrisineklerin bazı insanları daha kolay bulmasını sağlar.

Cilt için doğal sivrisinek kovucu tarifi:
Bir cam kavanozuna bir bardak elma sirkesi, birer tutam kurutulmuş Adaçayı, Biberiye, Lavanta, Kekik ve Nane koyduktan sonra 2 hafta her gün çalkalanarak buzdolabından saklanır. 2 hafta sonra süzülerek karışıma su ilave edildikten sonra cilde gönül rahatlığıyla sürülebilir.

Nane Limon Spreyli sivrisinek kovucu tarifi:
Spreyi olan bir şişenin içine bir bardak su, 5 damla limon yağı ve 10 damla nane (yada fesleğen) yağı ekleyip çalkalanır. Sivrisineklerden korunmak istendiğinde cilde sıkılır.

Ya da sprey içine kolonya dökerek sivrisineklere sıkarsanız anında sivrisinek yok olur.

Açık hava için sivrisinek kovucu tarifi:
Açık havada sivrisinekler dumandan kaçar. İş yaparken ot, odun, kağıt dumanı çıkarırsanız hiçbir sivrisinek yanınıza yaklaşamaz. Dumanın en pratik yolu arıcı körüğü kullanmaktır.

Bir adet ham limonu(ya da lime limonu) avucunuzda bastırarak sulandırın ortadan ikiye bölerek 10 adet karanfili her iki limon diliminin içine batırın ve bulunduğunuz mekanda masanın ortasına yerleştirin. Sivrisinekler bu kokudan nefret eder.

Ya da cam kaplara soyulan limon kabuklarının üzerine karanfiller serpiştirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir