Sınırda Toplanan Bayırbucak Türkmenlerine Kızılaydan Yardım

Sınırda Toplanan Bayırbucak Türkmenlerine Kızılaydan Yardım

Hatay’ın Yayladağı sınırına yakın Yamadiye kampındaki çadırlara sığınan Bayırbucak Türkmenlerine yardım malzemesi ulaştıran Türk Kızılayı, yaşanan son çatışmalardan sonra sınır ötesi yardımlarını 3 kat fazlalaştırdı. Kızılay yaklaşık 4,5 yıldır Bayırbucak Türkmenlerine yardım malzemesi ulaştırıyor.

Türk Kızılayı çeşitli gıda malzemeleri başta olmak üzere, kadın ve çocuklar için ihtiyaç malzemeleri, barınma çadırları ve kışlık kıyafet yardımında bulunuyor.

Şu ana kadar 2 bin 523 adet çadır gönderilerek kurulumları yapıldı. Ayrıca 24 bin 500 battaniye, 2 bin 900 adet yatak, 250 bin parça kıyafet, yaklaşık 30 bin adet hijyen seti ve sanitasyon malzemesi gönderildi. İlaç, tıbbı sarf malzemesi ve tıbbı cihazlar da bölgeye gönderilen insani yardım malzemelerinden.

En çok ihtiyaç duyulan temiz su konusunda da çalışma başlatan Kızılay, şimdiye kadar 180 bin litre temiz suyu sınır ötesine sevk etti. Konserveden kuru gıdaya, undan ekmeğe, bisküviden çocuk mamasına onlarca ton yardım malzemesi de Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırıldı.

Çadırlarda yaşam mücadelesi veren Türkmenler için her gün Yayladağı merkezde mobil mutfakta yemek pişiriliyor.

Türkiye’nin her tarafından gönderilen yardım malzemeleri Hatay’da düzenlendikten sonra Kızılay ekipleri tarafından sınırın sıfır noktasından Bayırbucak Türkmenlerine teslim ediliyor.

Türk Kızılayı, yeni bir kampanya ile yardım seferberliğine hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir