Sınavsız Geçiş Hakkı Olan Üniversiteler

Üniversite sınavını kazanamayan ya da bu tür sınavlarla uğraşmak istemeyen lise mezunu her kişi üniversiteye sınavsız geçiş imkanı sağlayan ve Türkçe eğitim veren yabancı Üniversitelere sınavsız kaydolabiliyor. Bu üniversitelerden bazılarında gitme mecburiyeti yok bazıları ise eğitimleri internet üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle veriyor.

American Metropolitan Unversty
Makedonya merkezli İstanbul’da şubesi olan, Kadıköy ve Beylikdüzü yerleşkelerinde örgün eğitim ve uzaktan eğitim veren, sınavsız öğrenci kabul eden özel bir üniversitedir. Türkiye’de Amerikan Metropolitan Üniversitesi Türkiye şubesi olarak İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programları bulunmaktadır.
Web adresi: www.amuniturkey.eu

Yenipazar Üniversitesi
Yenipazar Üniversitesi’nde eğitim almak için sınav zorunluluğu yoktur. Eğitim Sırbistan devleti tarafından desteklenir. Uzaktan ve örgün eğitim sunar. YÖK tarafından tanınan ve denklik verilen bir üniversitedir.
Web adresi: yenipazar.edu.tr

İliria Balkan Üniversitesi
Kosova’da bulunan Türkçe eğitim veren sınavsız öğrenci kabul eden gitme mecburiyeti olmayan tüm lise mezunları sınavsız tercih edebilir. Üniversite Bologna kriterleri çerçevesinde Avrupa standartlarında eğitim vermesi nedeni ile bütün Avrupa birliği ülkelerinde bu üniversiteden alınan diplomanın geçerliliği vardır. YÖK de İliria Balkan üniversitesini tanımıştır.
Web adresi: www.iliria-balkan.edu.tr

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulmuş, eğitim dilinin Türkçe ve İngilizce olduğu İlk Online Türk Üniversitesi’dir. 3 Fakülte bünyesinde 9 Lisans ve 2 Yüksek Lisans toplam 11 programa sahiptir.
Web adresi: netkent.edu.tr

St Clements Üniversitesi
St. Clements Uluslararası Üniversitedir. 1995 yılında kuruldu. Bir çok hükümet, Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Bakanlığı tarafından onaylı ve hükümetlerin arkasında olduğu üniversite. İngiltere Hükümeti Yüksek Öğretim Konseyi tarafından onaylanmıştır.
Web adresi: edu.stclements.com.tr

Brussels Capital Üniversitesi
Uzaktan yani online eğitim veren bir yükseköğretim kurumudur. Belçika başta olmak üzere Avrupanın genelindeki farklı üniversitelerin alanında yetkin akademisyenleri tarafından desteklenmektedir. Avrupa Birliği standartlarında eğitmeyi amaçlayan kurumsal bir eğitim kurumudur.
Web adresi: bcuni.eu/tr/

University of NorthWest Türkiye
Amerika merkezli 19 ülkede farklı ülkede kampüsler / enformasyon ofisleri, uluslararası kabul görmüş ISO Belgeli Üniversitedir.
Web adresi: www.northwest.com.tr

York Üniversitesi
York Üniversitesi Amerika’da faaliyetlerini sürdüren, 2001 yılında kurulan özel bir Amerikan üniversitesidir. Hazırlanan Türkçe ders ve seminer içerikleriyle hem akademik bilgi hem de iş hayatındaki uygulamalar bir bütün halinde veriliyor.
Web adresi: yorkturkey.com

YÖK’ün denklik vermediği yabancı üniversitelerde okuyanlar; tecil, kamu kurum ve kuruluşlarında işe girme, terfi etme, odalara (TMMOB, EMO, MMO vb) ve derneklere üye olma gibi konulardan faydalanamaz. Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomalarının eşdeğerlilik işlemine denklik, ilgili üniversitenin öncelikle faaliyet gösterdiği ülke yetkili makamlarınca diploma vermeye yetkili bir kurum olarak tanınması, akreditasyon ya da kalite güvencesi kuruluşları tarafından akredite edilmiş olması ise tanınma olarak ifade edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir