Şike Kumpası Operasyonları 28 Şehirde Aynı Anda Gerçekleşti

Şike Kumpası Operasyonları 28 Şehirde Aynı Anda Gerçekleşti

Başta Fenerbahçe olmak üzere sözde şike iddialarıyla kumpas düzenleme iddialarına ilişkin Organize Şuçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri İstanbul merkezli olmak üzere 28 şehirde eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda kumpasta rol alan gazeteciler ve avukatların da bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Yurt dışına kaçan şüpheliler ise henüz yakalanamadı.

Düzenlenen operasyon kapsamında 28 şehirde 64 kişi için yakalama kararı çıktı. Aranan şühelilerden 6’sı zaten tutuklu halde. 38 kişi gözaltına alınabildi. Alınan ifadeler doğrultusunda bu sayıların artması bekleniyor.

Suçlanma nedenleri; Silahlı Terör Örgütü Kurma, Yönetme ve Üye Olma, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal, Soruşturmanın Gizliliğini İhlal ve İftira suçlamalarıyla yargılanacaklar.

Süreç, 2014 yılında Şike Kumpası mağduru Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin suç duyurusu üzerine başlatıldı.

UEFA başkanlığından men edilen yolsuzluk yapan Platini için Amerika’da devam eden bir yasal süreç başlamış durumda kumpasın UEFA ayağı deşifre olunca olayın birde yurt dışı ayağında yasal süreç başlayacak.

Yapılan operasyonu Amerikan haber ajansı The Associated Press tüm dünyaya duyurdu.

Turkish authorities detain 38 suspected of "framing" soccer team officials, Turkey's state-run news agency says. https://t.co/auZ8SM8L4c

— The Associated Press (@AP) 19 Nisan 2016

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir