Sebze Yetiştirmek İsteyenlere Belediyeden Şehrin Göbeğinde Mahalle Bostanı

Sebze Yetiştirmek İsteyenlere Belediyeden Şehrin Göbeğinde Mahalle Bostanı

Her geçen gün beton yığınına dönen yeşil alanlarını ve organik doğayı kaybeden Türkiye’de bazı belediyeler şehrin göbeğinde vatandaşlara küçükte olsa bu fırsatı tanıyacak alanlar oluşturuyor.

Ankara Çankaya Belediyesi şehrin ortasında Mahalle Bostanı kurdu. Vatandaşlar kış sebzelerini ekmeye başladı.

Mutlukent Mahallesinde 2 bin metrekarelik alanda hizmete açılan mahalle bostanı insanların toprakla buluşma noktası olarak, sebze yetiştirmek isteyen vatandaşların akınına uğruyor.

Hiçbir kimyasal madde kullanılmadan tarımsal üretim yapılabilen Mahalle Bostanında, bir yandan ekolojik bostan kültürü yaşatılırken bir yandan da yerel tohumların gelecek kuşaklara taşınması sağlanıyor.

Kış sebzelerinden turp, marul, dereotu, ıspanak ve pırasanın yetiştirildiği bostanda, katılımcı vatandaşların her biri 6 metrekarelik alanda aldıkları eğitimleri uygulama imkanına sahip oluyor.

Bahçıvanlık, süs bitkilerinde budama ve yetiştirme gibi çeşitli eğitim faaliyetlerinin de uygulama alanı olarak kullanıldığı bostanda vatandaşlar, toprakla haşır neşir olarak şehir hayatının stresini bir nebze olsun üzerlerinden atıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir