Sentetik ve Plastik Hijyenik Pedler Kanserojen ve Doğada 200 Yıl Kaybolmuyor

Sentetik ve Plastik Hijyenik Pedler Kanserojen ve Doğada 200 Yıl Kaybolmuyor

Sentetik ve Plastik Hijyenik Pedler Kanserojen ve Doğada 200 Yıl Kaybolmuyor

Hijyenik pedler genellikle sentetik ve plastik içeriyor, doğada 200 yıl boyunca kaybolmuyor. Yakıldıklarında ciddi miktarda zehirli bir gaz olan dioksin çıkışına sebep oluyor. Sentetik lif ve petrokimyasal maddeler içerirler. Nerdeyse 4 adet plastik torbaya eşdeğer kimyasalları (BPA ve BPS) barındırırlar. Kanalizasyondan denizlere geçip, kıyılarda hastalık saçarlar. Bu nedenle sentetik ve naylon pedler kullanılmamalı.

Sentetik ve naylon insanlarda kansere neden olan plastiklerden. Sağlık organizasyonları tarafından yapılan araştırmalar, tampon ve pedlerde endişe veren kanser yapıcı maddelerin olduğunu belirtiyor.

Hayat boyu kullanılan bu ürünlere eklenen boya, parfüm ve dioksin gibi maddeler vücudun en dışta yer alan ve en ince ve son derece geçirgen organı ciltten kolayca emilebiliyor. Cilde temas eden her madde kan dolaşımına geçebilir. Ciltle temas eden kimyasallar, çok daha toksik etkilidir.

Üretim aşamasında klor ile beyazlatıldıkları için sağlığa oldukça zararlı. Sentetik ve plastik dışında pamuk ise yetiştirilirken aldığı tarım ilaçlarıyla birlikte yine tehdit oluşturuyor.

Kendiniz ve çocuğunuz için organik pedler kullanmalısınız.

Kullanılacak ürünlerin sadece organik koton içermesine dikkat edilmeli. Rayon ve viscon içermemesine dikkat edilmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir