Sakarya Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite

Sakarya Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite

Sakarya Üniversitesi, dünyanın en saygın ödüllerinden birisi olan Avrupa Kalite Ödülü’ne Türkiye’de sahip olan tek üniversite iken 2 bin 519 nitelikli ve yetkin öğretim elemanı ile öğrencileri hayata en hazır şekilde mezun etmektedir.

Sakarya Üniversitesi mezunları, diplomalarının yanında aldıkları diploma eki ile uluslararası tanınırlık kazanıyor. Türkiye’de en çok programı akredite edilen üniversite, 40′dan fazla akredite programıyla Sakarya Üniversitesi oldu.

Kolay iş bulma sağlayan üniversiteler sıralamasında Sakarya Üniversitesi 4. sırada yer alıyor. Sakarya Üniversitesinden mezun olanlar firmalar tarafından öncelikli tercih ediliyor.

Sakarya Üniversitesi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere çeşitli fakülte ve bölümlerde çift anadal yapılmasına olanak sağlanıyor.

Türkiye’de en çok uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü üniversitelerden biri olan Sakarya Üniversitesi’nde 60 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 öğrenci eğitim görüyor.

Sakarya Üniversitesi’nin Sapanca Gölü manzaralı yemyeşil kampüsünde öğrencilerin rahat bir eğitim alması için her türlü olanak düşünülmüştür. Öğrenciler posta ve banka hizmetleri için kampüste bulunan şubelerden yararlanmaktalar. Beslenme ihtiyaçlarını ise, merkez yemekhane ile birlikte kampüs içerisinde bulunan birçok kafeden karşılamaktalar. Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Kütüphane hizmetleri ise merkez ve fakülte kütüphanelerinden verilmektedir. Öğrenciler, İstanbul’a yakın ama İstanbul’un karmaşasından uzak, rahat, dingin ve tam bir öğrenci atmosferinde eğitim göreceklerdir.

Sakarya Üniversitesi Türkiye’nin en çok tercih edilen 11. üniversitesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir