Rusya ve Amerika’nın Kışkırtmasıyla Oluşturulan Sanal Soykırım Günü

Bütün dünyada hiç bir mahkeme kararı bilgi belge kanıt olmaksızın sadece siyasi olarak oluşturulan suni soykırım günü 24 Nisan 1915 tarihinde neler olmuştu?

I.Dünya Savaşına Ermeniler silahlandırıdı. Savaş başladığında Ermeniler vatandaşı oldukları Osmanlı devletine karşı Rus ordusuna katıldı ve Osmanlıya karşı savaşarak başta Rusya olmak üzere İtilaf devletleriyle işbirliği yaptı. Doğu Anadolu bölgesinde Müslümanlara karşı toplu katliamlar yaptı.

Ermenileri silahlandıran ve isyanlara sevk eden yerler kapatıldı ve elebaşları tutuklandı. Gönderilen genelgede; Hınçak, Taşnak vb Ermeni komitelerinin kapatılması, belgelerine el konulması, liderleri ile zararlı faaliyetleri bilinen Ermenilerin tutuklanması ve bunlardan bulundukları yerlerde kalmaları sakıncalı görülenlerin uygun yerlerde toplanmaları talimatı verilmiştir. Ermenilerin her yıl dünyanın birçok ülkesinde andığı sanal soykırım günü 24 Nisan günü, bu genelgenin yayınlandığı tarihtir.

24 Nisan tutuklamaları sırasında herhangi bir çatışma ve ölüm olayı söz konusu olmamıştır.

Durum böyle olmasına rağmen, Ermeniler tarafından tehcir kanununun çıkarıldığı tarih olan 27 Mayıs 1915 değil de, neden 24 Nisan tarihi sözde soykırım günü ilan edilmiştir?

Çünkü Ermenilerin 24 Nisan tarihini ilan etmesinin temel sebebi, ülke içinde örgütlenmeyi sağlayan, yurt dışı bağlantıları ve işbirliğini yürüten lider kadronun bu tarihte etkisiz hale getirilmiş olmasıdır. Lider kadrodan büyük oranda yoksun kalan Ermeniler, bu durumu bir türlü kabullenememiş ve adeta bir sanal bellek ve suni bir tarih oluşturdu.

Ermeni yalanlarını iftiralarını çürüten bilgi ve belgelerin bulunduğu site:
//factcheckarmenia.com/home/tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir