Ruslardan Rus ve Türk Takımlarından Oluşan Karma Lig Teklifi

Ruslardan Rus ve Türk Takımlarından Oluşan Karma Lig Teklifi

Ruslardan Rus ve Türk Takımlarından Oluşan Karma Lig Teklifi

UEFA’nın yıllardır kulüplere uyguladığı haksız yaptırımlar ve verdiği zararlar nedeniyle UEFA oluşumu artık istenmiyor. Rusya Futbolcular ve Antrenörler Mesleki Birliği Genel Sekreteri Nikolay Grammatikov Rus ve Türk takımlarının dahil olduğu karma bir lig kurulması çağrısında bulundu. Grammatikov, vakit kaybetmeden, Doğu Avrupa ve Türkiye’den spor yöneticileriyle daha kabul edilebilir turnuva formatları belirlemek için görüşmelere başlanması gerektiğini belirtti.

Böyle bir lig kurulması durumunda hem izlenme sayıları hem gelirleri artar ancak TFF bu cesareti gösterecek açıklamalar yerine, yakında eski gücünü kaybedecek olan UEFA’nın peşinden gidiyor.

Fransız ve Belçikalılar tarafından kurulan ve resmi dilleri arasında Türkçe bile olmayan UEFA oluşumu yıllarca Türk takımlarına maddi ve manevi olarak büyük zararlar verdi yaptırımlarla tehdit edip zarara uğrattı bunların sonucunda bugünkü hale geldi. UEFA artık miadını doldurdu. UEFA’da geçmişte yaşanan yolsuzluklar dışında Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenmesi beklenen şampiyonaları bile şaibelerle farklı ülkelere verdiği biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir