Reklamları Engellenmesin Diye Flash’dan Vazgeçen Google Şimdi Programları Kaldırıyor

Reklamları Engellenmesin Diye Flash'dan Vazgeçen Google Şimdi Programları Kaldırıyor

Google geçtiğimiz günlerde 30 Haziran’a kadar reklamlarda HTML5’e geçileceğini açıklamıştı. Google ayrıca Youtube’da HTML5 kullanarak videoları göstermeye başladı.

İnternet reklam engelleyici yazılımları dünyada giderek popülerleşmeye başladığı için bu yazılımların mobil cihazlar için benzer uygulamalarıda piyasaya sürülmeye başlanmıştı.

Google Play Store’da en çok indirilen araçlar listesinde lider olan AdBlock Fast uygulamasını google, marketten kaldırdı.

Uygulamayı geliştiren Rocketship Apps firması tarafından yapılan açıklamada, Android Uygulama Geliştirici Anlaşmasının Bölüm 4.4 maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle uygulamanın kaldırıldığını açıkladı.

Google reklamlar konusunda sıkı bir çalışmaya girmiş görünüyor. Önce flash uygulamaları engellenmesin diye kaldırılarak HTML5’e dönüştüren google, şimdide reklam engelleyici uygulamaları bünyesinden kaldırıyor.

Ancak kullanıcılar internette istemedikleri reklamları görmekten nefret ettikleri için farklı alternatiflere yönelmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir