Rahatlama Teknikleri Gevşeme Yöntemleri Nelerdir

Rahatlama Teknikleri Gevşeme Yöntemleri Nelerdir

Rahatlama herkes için farklıdır bu nedenle tek bir doğru gevşeme yöntemi yoktur. En ideal rahatlama yöntemini kişi kendisine göre bulması gerekiyor.

Bazı insanlar spor yaparaki bazı insanlar deniz kıyılarında oturarak bazı insanlarda müzik dinleyerek rahatlar.

Birkaç rahatlama yöntemi;

Rahat edilebilecek bir yere oturup ayak tabanları yere tam değecek şekilde basılmalı.

Gerginlik en çok ellerde hissedilir. İlk önce parmaklar açılabildiği kadar gerilir. İki elin avuç içimim kasılması iyice hissedilmeli. Sonra her iki el kucak içine ya da yanlara bırakılmalı. Böylece eller gevşeyecek.

Omuzlar bir diğer en fazla gerilen bölgelerdir. Dik durarak omuzlar aşağıya doğru çekilmeli. Kollar ve boyundaki gerginlik hissedilmeli. Birkaç saniye durup omuzlar doğal haline getirilmeli. Bunu yaparken kambur olmamaya özen gösterilmeli.

Kafa ağırlığını hafifletme boyun kaslarını rahatlatır. Çok kitap okuyan ya da masa başı iş yapanlar başını geriye doğru atarak geride ve yukarıda görülebilecek en uzak noktaya bir süre bakılmalı. Sonrasında baş yavaşça dik durumuna geri getirilmeli. Başı öne doğru iş yapmayanlar ise başını eğebildiği kadar öne eğip başını dümdüz aşağıya sarkıtıp bir süre tuttuktan sonra yavaşça kaldırmalı.

Burundan yavaş ve derin nefes alınmalı. Nefes birkaç saniye tutarak geçmişle alakalı yaşanan tüm kaygı ve stresi düşünülerek nefesi verirken bunu stresin vücuttan dışarı çıktığı hayal edilir. Aynı uygulama ikinci kez yapılırken şimdiki kaygılar 3. kez yapılırken gelecekle ilgili kaygılar düşünülerek tekrarlanmalı.

Rahatsız edici düşünceler bir cihazın durdurma tuşuna basar gibi durdurulmalı. Hiçbir sıkıntının yaşanmadığı hoş bir anının olduğu detaylar hayal edilerek yavaşça günümüze geri dönün. Gergin anlarda bu duygular kişiyi gevşetir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir