Plastik Tarak Zararları

Plastik Tarak Zararları

Plastik Tarak Zararları

İnsanlar farkında olmadan sayısız plastik malzemeyi hayatına sokmuş durumda. Plastik malzemelerden hazırlanan saç ürünleri ve taraklar vücutta fazladan durgun elektrik birikmesine neden olur.

Plastik taraklarda yapılan ölçümlerde; plastik tarağın 60.000 v/m, taranan saçın birkaç yüz bin v/m durgun elektrik yüklenmesine neden olduğunu gösteriyor. Sınır değerin 40.000 v/m olduğu düşünülürse plastik taraklardan vücudun ne kadar etkilendiği ortaya çıkacaktır.

Statik elektrik saçın en büyük düşmanıdır. Bu durgun elektriksel etkiler insanlar üzerinde alerjiler oluşturabildiği gibi alerji yapıcıların etkisiyle birlikte; baş ağrısı, sinirlilik, migren, dolaşım bozuklukları, kalp rahatsızlığı, bağışıklık sisteminde zayıflama gibi rahatsızlıkların ortaya çıkarabilir.

Ahşap taraklar saçların statik olmasını önler, böylece saç dökülmesini ve hasar görmesini azaltır. Ahşap taraklar en eski saç fırçası şeklidir. Bunlar yüzyıllardır sağlıklı saçları korumak, saç dökülmesini önlemek ve saç büyümesini artırmak için kullanılır. Ahşap taraklar çeşitli ahşap türlerinden yapılabilir ancak en iyileri neem ve bambu ağacından geliyor.

Kaynak:
drbrahma.com/health-benefits-of-wooden-comb-vs-plastic-comb/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir