Pirinç Zararları Nelerdir Pirinçteki Zehire Dikkat

Pirinç Zararları Nelerdir Pirinçteki Zehire Dikkat

Pirinç Zararları Nelerdir Pirinçteki Zehire Dikkat

Bilim adamları pirinç ile arsenik arasındaki ilişkiyi keşfetti. Yanlış pişirilen pilav zehirliyor. (Arsenik: zehirli ve kanserojen bir maddedir) Pirinçteki zehirin en az yolduğu yöntem pirinci bir gece önceden suya yatırmak.

Avrupa’da hazır bebek mamalarının yarısında arsenik tespit edildi ve sebebi olarak pirinç gösterildi. Pirinçlerin arsenik deposu olduğu ortaya çıktı.

Yapılan araştırmaya göre, yaygın pilav pişirme yöntemleri pirinçte tehlikeli oranda bulunan arsenik dozuna maruz bırakıyor. Pirinci yıkamadan yumuşayana dek tencerede haşlamak, pirinçte bulunan toksinleri, pişirilme esnasında yok etmiyor.

Endüstriyel toksin ve böcek zehiri kalıntıları pilavda kalıyor.

Belfast, Queens Üniversitesi biyoloji bilimleri profesörü Andy Meharg, pirinci, içindeki arsenik oranını analiz etmek için üç farklı şekilde pişirdi.

Pişirme yöntemleri içinde en fazla arsenik çıkan yöntem Türkiye’de yaygın bir şekilde yapılan geleneksel pilav pişirme yönteminde en fazla arsenik çıktı.

Buna karşın pirinci, beş misli su kullanarak pişirme yöntemi arsenik seviyesini yarıya düşürdü. Pirincin gece suda bekletilmesi ise içerisindeki toksin miktarının yüzde 80 oranında azalmasını sağladı.

Toprakta doğal olarak bulunan arsenik bütün gıdalara bir miktar geçiyor ama pirinç, sulak arazilerde yetiştiği için fazla miktarda arsenik emerek diğer gıdalardan 20 kat daha fazla toksin içeriyor.

Prof. Meharg, pirinçte kalp hastalıklarından, diyabete, hatta kanser gibi ölümcül hastalıklara bile yol açabilecek kadar toksin bulunduğunu açıkladı. Bu nedenle pirinci en güvenli pişirme yönteminin bir gece önceden suya yatırmak olduğunu vurguladı.

Bebek Mamalarında Kanserojen Madde Tespit Edildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir