Özbekistan’da Vergi Kolaylıkları Sağlanacak Keyfi Teftişler Kaldırılacak

Özbekistan Cumhurbaşkanı Vekili Mirziyoyev, ülkede ihracatın artırılması, doğrudan yabancı yatırımın çekilmesi ve yerli üreticilerin dış pazarlardaki rekabet gücünün artırılması kapsamında bir takım düzenlemeleri yürürlüğe soktu.

Girişimcilik Faaliyetinin Hızla Geliştirilmesi, Özel Mülkün Korunması ve Elverişli İş Ortamının Oluşturulması İçin Ek Tedbirler Alınmasına İlişkin Karar alındı.

Dövizle ilgili yeni düzenlemeler ve döviz kuru politikasında piyasa mekanizmalarının uygulanmasına dair önerilerin geliştirilmesi öngörülürken, girişimciler ve ticari işletmelerin hak ve özgürlüklerinin korunmasına yardımcı olmak için İş Ombudsmanının oluşturulması, ekonomik suçlarla ilgili cezaların liberalleştirilmesi ve önümüzdeki 2 ay içerisinde Yolsuzlukla Mücadele Yasa Tasarısının hazırlanması istenmekte.

İmzalanan kararla KOBİ ve özel girişimcilerin teşvik edilmesi ve haklarının korunması, ilgili devlet kurum ve kuruluşlarının ticari işletmelerin faaliyetlerine yasa dışı karışmalarının önlenmesi, yasa dışı ve keyfi teftiş faaliyetlerine son verilmesi, elverişli iş ve yatırım ortamının sağlanması, vergi ve diğer kolaylıkların verilmesi yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir