Otomotiv Şirketi Tesla Amerika’da En Değerli Oldu

Otomotiv Şirketi Tesla Amerika'da En Değerli Oldu

Tesla otomotiv firması Amerika’da çok hızlı yükseliyor. Yaklaşık 45 milyar dolarlık değeriyle Mart ayı sonu itibarıyla Ford firmasını geride bırakan Tesla, şimdi de General Motors (GM) firmasını geçti. GM’in anlık pazar değeri 51,23 milyar dolar olarak açıklanırken Tesla’nınki 52,08 milyar doları gördü.

Tesla şu anda Amerika merkezli otomobil üreticileri arasında en değerlisi. Hatta toplam değeri Honda’nın hemen gerisinde. Japon üreticinin toplam pazar değeri 53,08 milyar dolar olarak açıklanıyor.

Tesla’nın piyasa değerindeki artış, şirketin şu andaki satışlarından ziyade sahip olduğu potansiyelden kaynaklanıyor. Elektrikli otomobil alanında kendini iyice kanıtlayan ve Amerika’nın en büyüğü olan Tesla satış olarak şu anda istenilen durumda değil.

En az 350 km menzil sunacak Tesla Model 3’ün son hazırlıkları da tamamlanıyor. Tesla, aracın ilk üretimi için siparişlerden aldığı depozitolarla 1,2 milyar dolar biriktirdi. Bu otomobilin ilk teslimatlarının Temmuz ayında başlaması planlanıyor. Ayrıca bekleyen 325 bin siparişi hazırlayabilmek için üretim sayısı yıl içinde artırılacak. Otomobilin değerinin 35 bin dolar civarında bir fiyat olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir