İklim İkiyüzlüsü Bill Gates’in Özel Jetiyle Avustralya’yı Ziyaret Etmesine Tepki Yağıyor

İklim İkiyüzlüsü Bill Gates'in Özel Jetiyle Avustralya'yı Ziyaret Etmesine Tepki Yağıyor

Dailymail’de yer alan haberde Microsoft’un kurucu ortağı, Bill Gates’in Ocak ayı sonunda saatte yaklaşık 1.700 litre yakıt yakan 70 milyon dolarlık Gulfstream özel jetiyle Avustralya’ya gittiğini ve karbon emisyonlarını dengelemek için harcadığı çaba nedeniyle dünyayı kirleten özel jetlerle ilgili sorunun bir parçası olmadığı konusunda ısrar ettiğini bu nedenle iklim ikiyüzlüsü olduğunu belirtti.

Haberde Gates’in özel jetlerle lüks seyahat zevki nedeniyle “iklim ikiyüzlüsü” olarak nitelendirildiğini ve multimilyonerin dünya çapında özel olarak jet kullanmayı seçerken emisyonları azaltma hakkında nasıl ahkam keseceği konusunda şaşkına dönüldüğü belirtildi.

Tek bir özel jet, bir saatte ortalama bir insanın tüm bir yılda çıkardığı kadar karbondioksit yayar ve üstelik özel uçuşlar ticari bir uçağa göre (yolcu başına) 14 kat daha fazla iklimi kirletir.

Dünyanın en zengin dördüncü kişisi olan Gates, sera gazı emisyonlarını azaltmaya yardımcı olmak için sürdürülebilir enerjide inovasyonu teşvik etmeyi amaçlayan kuruluşu Breakthrough Energy’nin temsilcileriyle Ocak ayında Avustralya’yı ziyaret etmişti.

Gates, Queensland’ın Büyük Bariyer Resifi’ndeki Lizard Adası’nda dinlenirken, sahip olduğu iki jetinden biri olan Gulfstream jetini Anthony Albanese ile görüşmek üzere Sidney’e uçurmadan önce görüldü.

Bu habere yorum yapan yüzlerce kullanıcı İklim İkiyüzlüsü Bill Gates’e tepki gösterdi. Kullanıcılar dünyayı en çok süper zenginlerin kirlettiğini ve iklim değişikliğine yol açtıklarını, bu zenginlere yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirtti.

İklim İkiyüzlüsü Bill Gates’in sahip olduğu 4 özel jet hakkındaki videosu:

Kaynak:
dailymail.co.uk/news/article-11778399/Bill-Gates-says-Australia-huge-role-climate-change-flying-private-jet.html

Parası Çok Olanlar Çevreye Daha Fazla Zarar Verme Eğiliminde
Bill Gates Türkiye’de Günlük 19 Ton Karbondioksit Yayan Süper Yatta Kalıyordu
Sahte Cömertlik Sanatı: Bill Gates’in El Çabukluğunun Sadeliği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir