Oruç Yeni Beyin Hücreleri Oluşturup Onları Yaşlanmanın Etkilerinden Koruyor

Oruç Yeni Beyin Hücreleri Oluşturup Onları Yaşlanmanın Etkilerinden Koruyor

Birleşik Krallık’taki Swansea Üniversitesi’nden Jeffrey Davies ve araştırmacı ekibi, açlık hormonu olarak da bilinen grelinin, birkaç saatliğine bir şeyler yenmediğinde kandaki değeri yükselttiği ve mide boş olduğunda üretildiğini tespit etti.

İştahı tetikleyen bir hormon olan grelinin yeni beyin hücrelerinin oluşumunu desteklediği ve onları yaşlanmanın etkilerinden koruduğu yönünde kanıtlar elde edildi.

Araştırmanın nörodejeneratif hastalıkların, örneğin bir tür beyin hücresinin kaybından kaynaklanan Parkinson hastalığının tedavisine yönelik uygulamaları olması umuluyor.

Daha önce yapılmış birtakım araştırmalar, grelinin hayvanları Parkinson hastalığının belli bir biçimine yakalanmaktan koruduğunu gösteriyor.

Araştırmacılar, deney kabındaki beyin hücreleri Parkinson hastalığını taklit edecek şekilde yönlendirildiğinde grelinin hücrelerin ölmesini engellediğini keşfetti.

Parkinson’a bağlı demans yaşayan 28 deneğin kanlarındaki grelin seviyesinin sağlıklı insanlara göre düşük olduğunu gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir