Orjinal Hamburger Köftesi Tarifi Sırları Püf Noktası

Orjinal Hamburger Köftesi Tarifi Sırları Püf Noktası

Orjinal Hamburger Köftesi Tarifi Sırları Püf Noktası

Türkiye’de pek çok yerde satılan en sevilen nefis orijinal Hamburger köftesinin sırrı ve tüm püf noktası burada.

Bu tarifi uygulayarak işletmelerinizde çok lezzetli hamburger satışı yapabilirsiniz.

Malzemeler (Burada belirtilen malzemelerle bir kaç adet hamburger yapılabilir.)
Domates Salçası (4 Büyük Kaşık)
Kıyma (1 Kilo)
Kimyon (1 Çay Kaşığı)
Sıvı Ayçiçek Yağı (Yarım Bardak)
Tatlı Kırmızı Toz Biber (1 Büyük Kaşık)
Tuz (1 Kaşığı)
Karabiber (1 Kaşığı)
Sarımsak (4 Diş)

Sos Malzemeleri:
Domates Salçası (1 Bardak)
Sıvı Ayçiçek Yağı (2 Kaşık)
Su (1 Bardak)
Tatlı Kırmızı Toz Biber (1 Kaşık)
Tuz (1 Tatlı Kaşığı)

Hamburger Köftesi tarifi Yapılışı
Sarımsağın içine çok az tuz koyup havanda dövün. Bir kaba kıymayı koyun. Kıymanın üzerine havanda dövülen sarımsağı, Tatlı Kırmızı Toz Biber, Karabiber, Tuz, Kimyon, Domates Salçası ve Sıvı Ayçiçek Yağı yukarıda belirtilen ölçülerde ekleyin. Malzemeler birbirine karışana kadar yoğurun. (Yoğurmadan önce ellerinizi iyice temizleyin ve yoğururken eldiven kullanmayın ayrıca çok aşırı yoğurmanıza gerek yok)

Yoğurulan harçtan küçük portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, hamburger ekmeğinden biraz daha küçük olacak şekilde yuvarlayarak hamburger köfteleri oluşturun ve bir tepsi içinde buzdolabında 1 saat bekletin.

Sos için Domates Salçası, Tatlı Kırmızı Toz Biber, Tuz, Sıvı Ayçiçek Yağı ve Suyu yukarıda belirtilen ölçülerde bir kaba ekleyip kaynatın. Sonra bir kaba (ezilebilen ketçap kutusu olabilir) koyup buzdolabında soğutun.

Susamsız hamburger ekmeği kullanmanız gerekiyor. Hamburger ekmeğinin üst kapağını koparıp köfteyi ekmeğin üzerine koyun. Tost makinesinde ekmekle birlikte, köftenin bir yüzünü pişirin ardından pişen köfteyi maşa ile ters çevirerek diğer yüzünü pişirin ve kopardığınız hamburger ekmeği kapaklarının üzerini yağlayıp yanına koyun. Daha sonra diğer yüzüde pişen köftenin üzerine hazırladığınız sos ile birikte isteğe bağlı olarak ince kesilmiş 3-4 adet kornişon salatalık turşusu yerleştirin ve kopardığınız hamburger ekmeğinin kapaklarını köftenin üzerine koyun. Tamamı kapanan ekmeğin üzerini çok az yağlayıp tekrar tost makinesinde hafifçe bastırmadan 1 dakika bekletin.

Türk usülü ve yıllardır en çok sevilen hamburgerleriniz hazır.

Çizburger hazırlamak isterseniz yukarıdaki tüm işlemleri tekrarlayıp köftenin üzerine bir dilim kare kaşar peyniri koyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir