Okyanuslardaki Milyonlarca Ton Atık Plastik Balık Sayısını Geçecek

Okyanuslardaki Milyonlarca Ton Atık Plastik Balık Sayısını Geçecek

Tüm dünyadaki düşüncesiz, cahil, umursamaz, geri zekalı insan topluluğu yüzünden okyanuslar pis plastik kaynıyor. Bu plastikler hem balıklara hem de insanlara zarar veriyor. Su canlılarına saplanan plastikler canlılara eziyet çektiriyor.

Atılan plastikler en az 450 yıl yok olmayacağı için kalıyor ve bu atıkları balıklar yiyor. Ayrıca deniz kuşlarınında büyük bir çoğunluğunun plastik yediği görülmüş.

Okyanuslarda 150 milyon tondan fazla plastik atık bulunuyor. Okyanuslarda kilometrekare başına 580 bin plastik parça tespit ediliyor. 2025 yılına kadar her 3 ton balığa karşılık 1 ton plastik atık ve 2050 yılına kadar ise (ağırlık olarak) balıktan daha fazla plastik atık olacak.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres 200 ülkeden katılımcının olduğu konferansta şunları söyledi, “Önlem alınmadığı taktirde 2050 yılında okyanuslarda balıktan fazla plastik atık olacak. Okyanuslar gezegenimizin can damarıdır. Kirlilik, atıklar, aşırı balık avcılığı ve iklim değişikliği etkileri nedeniyle okyanuslar ciddi bir şekilde kirlendi.

Hükümetlere, BM organlarına ve sivil toplum kuruluşlarına okyanusların sağlığının iyileştirilmesi için harekete geçilmesi çağrısı yapıldı.

Plastik Atıkları Motorine Dönüştürme Yöntemi Geliştirildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir