Okul Kayıt Sorgulama

Okul Kayıt Sorgulama

Bilindiği gibi artık Milli Eğitim Bakanlığı, 1. ve 5. sınıflarına başlayacak öğrencilerin okul kayıtlarını otomatik olarak e-Okul Sistemi üzerinden ikametgâhlarına en yakın okula herhangi bir başvuru olmaksızın gerçekleştiriyor. Öğrencilerin hangi okula atandığını internet üzerinden e-okul kayıt sorgulama yoluyla, ortaöğretim yani ilk okul 1. sınıf ve orta okul 5. sınıflara başlayacak öğrencilerin nerede eğitim hayatına başlayacağı ve okulların ne zaman açılacağı bu adres üzerinden sorgulanabilecek.

Aileler, çocuklarının kayıtlarını:
https://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx
internet adresinden, çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak öğrenebilecek.

Her yıl kayıtlar sonucunda ilköğretim çağına yaklaşık 1,5 milyon çocuk 1. sınıfa, yaklaşık 1 milyon öğrenci ise 5. sınıfa yerleştiriliyor.

İkamet adresi değişen çocukların kayıtları, müracaatları halinde yeni adreslerine en uyumlu okullara sistem tarafından otomatik olarak yapılmakta. Herhangi bir nedenden dolayı hiçbir okula kaydı yapılmayan çocukların velileri, öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini bilgilendirecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir