Başakşehir 2016-17 Sezonunda 13. Haftada 31 Puan Toplamasına Rağmen Şampiyon Olamamıştı

Başakşehir 2016-17 Sezonunda 13. Haftada 31 Puan Toplamasına Rağmen Şampiyon Olamamıştı

Başakşehir 2016-17 Sezonunda 13. Haftada 31 Puan Toplamasına Rağmen Şampiyon Olamamıştı

Son yıllarda sürekli şampiyonluk favorisi olarak gösterilen ancak bir türlü şampiyon olamayan Medipol Başakşehir takımı 2 sezon önce 13. haftada çok daha yüksek bir puan topladığı sezonda bile şampiyon olamamıştı.

Türkiye’de şampiyonluk kazanan kulüplerin medya üzerindeki, TFF ve hakemler üzerindeki etkisi ve baskısı karşısında etkisiz kalan bir takım Medipol Başakşehir. Özellikle büyük kulüpler ligin ilk yarısında aşırı abartılı bir şekilde hakemlere ve federasyona tepkiler göstererek ligin ikinci yarısına yatırım yapar ve karşılığını ligin ikinci yarısında alarak şampiyon olur.

Genellikle Türkiye futbol liginde ilk yarı en çok bağıran hakemlere ve federasyona en çok tepki gösteren kulüpler ligin ikinci yarısında hakemlerle en çok puanları alıp sürekli sezonun ilk yarısında mağdur olduklarını belirterek, şampiyon olup, sezon sonunda hiçbirşey olmamış gibi şampiyonluk kutlaması yaparlar.

Türkiye’de yıllardır yaşanan bu benzer tablolar nedeniyle Türkiye’de futbola olan ilgi giderek azalıyor. Sonucu bilinen sürprizlerin olmadığı bir lig ve kavgalar, izleyenleri futboldan soğuttuğu gibi maddi anlamda gelirleri azaltıyor.

Bu durum en çok yayıncı kuruluş olmak üzere futbola katkı sağlayan sponsorları da kötü yönde etkiliyor. Bugün kulüpler sponsor bulamaz hâle gelmiş durumda.

Kulüpler tarafından koparılan kıyametin altında yatan ana etken, tenekeden yapılan bir kupa değil, ligi şampiyon tamamlayan takımın kasasına şampiyonlar ligi gelirleriyle birlikte girecek olan milyonlarca dolar gelir yatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir