Modüler Sürücüsüz Araç Üretildi İki Parça Olan Araç Pratik Bir Şekilde Değiştirilebiliyor

Modüler Sürücüsüz Araç Üretildi İki Parça Olan Araç Pratik Bir Şekilde Değiştirilebiliyor

Son yıllarda en çok gelişen teknolojilerden biri otomotiv sektöründe oldu. Elektrikli modellere geçildikten sonra çok daha hızla değişen bir teknolojiye geçildi. Önümüzdeki yıldan itibaren elektrikli araç devri başlayacak ve fosil yakıtlı motorlu taşıtlar zamanla tarihe karışacak.

Rinspeed, şirketinin yeni elektrikli sürücüsüz aracı modüler bir yapıya sahip olan pod.

Snap adı verilen pod, iki ana parçadan oluşuyor, bunlar gövde ve şasi. Bu iki parça birbirinden ayrılarak farklı amaçlar için kullanılabiliyor. Podun hareket etmesini sağlayan elektrik ünitesi şasi kısmında yer alırken, gövde kısmında yolcuların farklı ihtiyaçlarına cevap veren teknolojik çözümler bulunuyor.

Bu araç tıpkı bilgisayar parçaları gibi değiştirilebiliyor, daha iyi özelliğe sahip şasi yeni bir güç ünitesi geliştirildiğinde veya mevcut ünite eskiyip performans kaybettiğinde tüketicilerin isteğine göre daha güçlü özellikte olanlarla değiştirilebiliyor.

Ayrıca şasiden bağımsız olarak hareket edebilen gövde kısmı; seyyar mobil alışveriş alanı, yiyecek dükkanı, kafe, oyun alanı ve toplantı odası gibi çok farklı amaçlarla kullanılacak biçimde tasarlanmış durumda.

Snap, Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) tanıtılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir