Bill Gates Türkiye’de Günlük 19 Ton Karbondioksit Yayan Süper Yatta Kalıyordu

Bill Gates Türkiye'de Günlük 19 Ton Karbondioksit Yayan Süper Yatta Kalıyordu

İklim değişikliği vs. vs. konularla ilgili insanlara nasihat eden ancak bu nasihatlerin tersi yönünde hareket eden süper zenginlerden Bill Gates’in süper yatı günde yaklaşık olarak 19 ton karbondioksit yayarak çevreyi kirletiyor. İnekleri metan gazı yaydığı için yok edip yatırım yaptığı yapay etlerden para kazanmayı planlayan Gates’in süper yatından çıkan kirlilik binlerce yıl atmosferde kalırken ineklerden çıkan gazlar sadece 12 yıl atmosferde kalıyor üstelik bu gazlar ineklerin yemlerine deniz yosunu katılarak minimum düzeye indirilebiliyor.

Gates ve Bezos, dünyaya karbon ayak izlerini azaltarak iklim kriziyle mücadele etme ihtiyacı konusunda ders verirken, aynı zamanda Gates’in kiralık süperyatı Lana’sında Türkiye kıyılarında birlikte tatil yaptıkları için eko-ikiyüzlüler olarak damgalandı.

Gates doğum günü partisi için Bezos ve 50 misafirini devasa LANA yatından helikopterle Fethiye’deki bir restorana götürdü.

Monako’daki Imperial Yachts’a göre, 107 metre uzunluğundaki Lana’da bir ana yatak odası, yedi VIP kamara, bir sinema odası ve güneşlenme terasında büyük bir havuz bulunuyor ve gemiyi haftada 2.110.500 dolara kiralıyor.

Süperyatlar yılda 7 bin 20 ton karbondioksit veya günde 19 ton karbondioksit yayar. Çevre dostu girişimleri savunurken bir insanın ortalama karbon kirliliğinin çok çok üstünde bir kirlilikte olan yaşam tarzına eleştiriler getirilmektedir.

Indiana Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden Richard Wilk ve Beatriz Barros yaptığı açıklamada “Kalıcı mürettebatı, helikopter pisti, denizaltıları ve havuzları olan bir süperyat yılda yaklaşık 7,020 ton CO2 yayıyor. Bu da onu çevresel açıdan sahip olunması gereken en kötü varlık haline getiriyor” dedi.

Richard Wilk, bir yılda ortalama bir kişinin karbondioksit emisyonunun 5-10 ton arasında olduğunu söyledi. (Kıyaslama yapıldığında bir insanın bir yıllık kirliliğinin 2 katı kadarını 1 günde Gates’in yatının çıkardığı anlaşılıyor.)

Gezegendeki en zengin adam olan Bezos, 65 milyon dolarlık Gulf Stream özel jetiyle Glasgow’a uçtu. Haberlere göre, dünyaya düzenli olarak iklim değişikliği konusunda ders veren Amazon patronu Gates’in teknesine helikopterle ulaştı.

Türkiye’de yüzlerce dönümlük tarım arazisi satın alan Gates, Amerika’da 18 eyalette yaklaşık 242.000 dönümlük arazisi ile ABD’deki en büyük tarım arazisi sahibidir. Sadece tarımsal değil, her türden arazi sahibi göz önüne alındığında, ABD’deki genel olarak özel arazi sahiplerinin İlk 100’ünde yer almıyor.

Bill Gates ayrıca İstanbul ve Bodrum’da yeri bulunan Four Seasons Hotels and Resorts’un çoğunluk hisselerine sahiptir.

Kaynak: dailymail.co.uk/news/article-10162419/Bill-Gates-shops-hundreds-acres-sustainable-farmland-aboard-2M-week-rental-yacht.html

İneklerden Çıkan Gazı Azaltmak İçin İneklere Maske Takılacak
Domuz Eti ve Temiz Et İnek Eti Hakkında Bilgi
Yapay Etin Yaygınlaşması İçin Et Kodu Uygulaması Çıkabilir
Bill Gates’in Foyalarını Sahte Cömertlik Sanatı Kitabında Açıklayan Lionel Astruc Kimdir
Dünya Nüfusunun Azaltılmasını İsteyen Bill Gates Kimdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir