Meslek liselerine yeni alanlar geliyor

Meslek liselerine yeni alanlar geliyor

Meslek liselerine yeni bölümler geliyor; Enerji Meslek Lisesi

Yeşil teknoloji alanında uluslarası eğitim merkezi olarak faaliyet gösterecek bir okulun Ankara’da yapılması planlanıyor. 3 yıl önce yenilenebilir enerjiyle ilgili alan onaylandı. Öğrenciler, rüzgar ve güneş enerjisi gibi konularda eğitim alırken aynı zamanda eğitim için kullanılan binanın harcadığı enerjiyi, bina kendi kendine üretecek kısaca okul akıllı bir okul olacak.

Bir diğer bölüm; Sivil havacılık yer hizmetleri
Dünyanın en büyük havaalanı yapılacağı için eleman ihtiyacını karşılama adına sivil havacılık alanı yer hizmetleri programı açılacak. Bu program önümüzdeki eğitim öğretim yılında yürürlüğe girecek.

Geçtiğimiz yıl 22 okul çeşidi mesleki ve teknik anadolu lisesi altında birleştirilmişti. Bu yeni programlarda meslek lisesi bünyesinde olacak.

Milli eğitim bakanlığı ayrıca 3 boyutlu labaratuar açılışlarına başladı. Mesleki ve teknik eğitimde 3D konular hazırlanarak tüm okullarda yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bir perde üzerinden 3 boyutlu görüntülerle verilen eğitimlerin öğrenciler üzerinde çok daha faydalı olduğu belirtiliyor. Bu proje kapsamında öğretmenlerede eğitimler verilecek.

2009 yılında Meslek liselerine uygulanan katsayı sınırlaması kaldırıldıkan sonra geçtiğimiz öğretim yılında mesleki ve teknik eğitim öğrenci oranı yüzde 54’e ulaştı.

2014-15 eğitim dönemi için mesleki ve teknik eğitimi tercih eden öğrenci sayısı yaklaşık olarak 638 bin oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir