Uganda’da Biyoterörizm İle Ordu Mücadele Edecek Tarımı İstila Eden Tırtıllara Zehir Kullanılacak

Pek çok ülkede Biyoterörizm saldırılarında artış gözleniyor.

Uganda’da Nisan ayının ilk haftasından itibaren istilaya başladığı belirtilen zararlıların en çok mısır, darı ve sorgum gibi önemli tahılları ve hayvanları destekleyen meraları büyük ölçüde tahrip ettiği belirtildi.

Uganda tarım bakanlığı yaptığı açıklamada, ülke genelinde en az 13 bin dönümlük mahsulün etkilendiğini belirtti. Uganda bakanlığının ülkeyi sabun ve yemeklik yağ gibi temel malların hızla yükselen fiyatları ile boğuşan gıda güvensizliği tehlikesinden koruma çabalarını hızlandırdı. Uganda hükümeti, zarardan etkilenen bölgelere 23.000 litreden fazla kanserojen pestisit içeren böcek zehiri, 100 motorlu pompa ve 200 koruyucu ekipman seti dağıttı. Bazı yasa koyucular, hükümetin zararlılarla mücadele için sunduğu pestisitlerin insan ve hayvan sağlığı için tehlikeli olduğu konusunda uyardı.

Afrikalılar biyoterörizmle mücadele için kanserojen kimyasallara başvurarak hem kendilerini zehirleyecek hemde buna bir etkisi olmayacak. Bu tür saldırılara karşı zehir içermeyen ürünleri üreten ülkeler tarımda gelişecek örneğin böcek süpürgeleri, fileleri, kapanları icat eden ülkeler bir adım öne çıkacaktır.

Uganda gibi Kenya’da aynı zararlıların istilasına uğramış durumda.

Biyoterörizm insanları, hükümetleri ve ülkeleri tehdit etmek için kullanılan; bakteriler, virüsler, böcekler, mantarlar veya toksinlerin kasıtlı olarak serbest bırakılmasını veya yayılmasını içeren terörizmdir. Biyolojik savunma stratejisi çok düşük olan ülkeler bu saldırılardan en çok etkilenen ülkeler olur.

Kaynak:
monitor.co.ug/uganda/news/national/armyworms-destroy-13-000-acres-of-crops–3781738

Biyoterörizm Nedir Neler Kullanılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir