Marketlerde Sağlıklı Gıda Seçimini Sadece Üç Dizilim Yöntemi Belirliyor

Marketlerde Sağlıklı Gıda Seçimini Sadece Üç Dizilim Yöntemi Belirliyor

Cornell ekibinin araştırmasına göre ev, restoran, okul kafeteryası ya da marketlerde sağlıklı gıda seçimini; Uygun, Çekici ve Normal şekilde yapılan düzenlemeler belirliyor.

Brian Wansink imzasıyla yayımlanan çalışmaya göre, örneğin evde araba anahtarlarını bulundurduğunuz yerin hemen yanında güzel bir kap içine yerleştirilmiş ya da bir süpermarkette iyi aydınlatılmış kasaların hemen yanında bir tezgâha konmuş meyveler bu koşulların üçünü de yerine getiriyor.

İşe yetişmek için aceleyle evden çıkarken ya da markette kasaya yaklaşırken pazar arabasına renkli meyvelerden birkaç tane atmak, geri dönüp mutfakta ya da markette çikolata, dondurma vb. aramaktan daha uygun, çekici ve normal.

Bu dizilim yöntemi kullanılarak insanlar sağlıklı beslenmeye yönlendirilebilir. Örnek vermek gerekirse, çocukların kakaolu süt yerine doğal süt içmesini isteyen bir okul yönetimi okul kafeteryalarında, doğal sütü soğutucunun ön tarafında dizili (daha uygun) güzel bir şişe ya da kutuda satılan (çekici) ve soğutucunun dibi, bucağı yerine, yarısını doldurmuş şekilde (daha normal) yapabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir