Manik Hastaların Üç Kat Daha Fazla İşlem Görmüş Et Yediği Ortaya Çıktı

Manik Hastaların Üç Kat Daha Fazla İşlem Görmüş Et Yediği Ortaya Çıktı
Manik Hastaların Üç Kat Daha Fazla İşlem Görmüş Et Yediği Ortaya Çıktı

Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, manik belirtiler sergileyen hastaların, şizofreni gibi diğer psikiyatrik rahatsızlıklar için tedavi olanlara oranla 3 kat daha fazla işlem görmüş et yediği ortaya çıktı.

Nitrat ile işlem gören etlerin hiperaktivite, uykusuzluk ve dikkat eksikliği gibi manik sorunlara yol açabileceği, jambon, salam ve kurutulmuş etin, bazı insanlarda manik rahatsızlıkların gelişmesini tetikleyebileceği belirtiliyor. İşlem görmüş etleri en çok yiyenlerin manik grubu oluşturduğu ortaya çıkıyor.

Nitrat ile işlem gören etle beslenen farelerde, Nitrat bağırsak florasını da değiştirerek sinir sistemi üzerinde etkisi oluyor.

Yıllardır etleri korumak, çürümeyi önlemek ve renk katmak için Sodyum nitrit veya potasyum nitrat formundaki azot bileşikleri kullanılıyor.

2015 yılında DSÖ bu azot bileşiklerinin kanser yaptığını belirtmişti.

Bipolar depresyon gibi her 25 kişiden 1’ini etkileyen çoğunlukla genetik hastalıkların erken gelişmesine katkıda bulunan çevresel faktörlerden birinin beslenmeyle ilgili olabileceği yeni yeni kabul ediliyor.

Bakterilerle duygular, Parkinson hastalığı hatta felç riski arasındaki ilişkiler henüz keşfediliyor. Bu nedenle manik semptomlar, mikrofloranın yenilen etlerdeki nitrata verdiği tepkilerle ilgili olması mümkün görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir