Makyajda Dumanlı Gözler

Makyajda Dumanlı Gözler

Son yıllarda oldukça popüler olan ve her sezon trendlerin içinde kendine yer bulan dumanlı gözler, paletteki renklerin artışıyla makyaj kurallarının dışına çıkıp kişiyi özgür bırakıyor, hayal gücünü konuşturuyor. İşte modadaki kendin olmak trendi, kozmetikte de bu şekilde geçerli oluyor. Dumanlı gözlerin bir avantajı da makyajda en az iki renk kullanılması. Dilerseniz aynı renklerin tonlarına gidebiliyor, ya da kontrast renklerle çarpıcı bir görünüme bürünebiliyorsunuz.

Sislerin ardından gelen etkileyici bakışlar; gözler dumanlı, belirgin ve sürükleyici, bakışlar ise buğulu ve mağrur.

Makyaja başlamadan önce yüzünüzü iyice temizleyin ve gözlerinizde hiçbir makyaj kalıntısının kalmadığından emin olun. Dumanlı gözler makyajında, teni pudra veya fondötenle matlaştırın ama çok fazla mat olmasın. Mutlaka biraz allık da sürün. Böylece gözleriniz ön planda olur.

” Dumanlı gözler makyaj adımları:

1. Baz hazırlayın.

far sürmek

İstediğiniz renkteki farınızı bir aplikatör yardımıyla gözkapağınıza sürün, hafifçe yayın. Farın yukarılara bulaşmamasına dikkat edin, bulaşırsa silin. Kaşlarınızın altına beyaz far sürerek son dokunuşu yapın. Böylece, dumanlı makyajınız için bazı hazırlamış olduğunuz.

2. Çerçeve yapın.

kalem sürmek

Sıra geldi kalem uygulamasına. Göz çevresine sadece kalemle değil, eyeliner ve ıslak farla da çerçeve yapabilirsiniz. Ama dumanlı gözler için genellikle kalem ya da far daha uygundur. Çünkü daha doğal durur. Eyeliner ise keskin çizgiler yaratır. Şimdi üst kirpik diplerinizi siyah kalemle çizin. Bunun için göz kapaklarınızı işaret parmağınızla hafifçe çekin ki, çizginiz düzgün olsun.

3. Vurgulayın ve yumuşatın.

Göz altına kalem sürme

Sıra geldi göz atlarına kalem uygulamasına. Aynı siyah kalemle alt kirpik diplerine geniş bir çizgi çekin. Dış göz köşesinden biraz uzatın. Gözün iç çukurunu da belli belirsiz boyayın ki, dumanlı bir görünüm yaratmak isterken kapkara olmayın. Dumanlı göz makyajında sert çizgilere yer yoktur. Açıklı koyulu gölgeler olmazsa olmaz. Bunun için bütün çizgileri yassı bir fırçayla dağıtın, ta ki koyu renkli bir gölge kalana kadar. Sonra kalemle vurgulamak istediğiniz yeri son kez rötüşlayın ve bırakın.

4. Rimelleyin.

rimel sürme

Dumanlı gözler makyajını hacimli kirpiklerle tamamlayın. Hatta kirpiklerinizin uçlarını kirpik kıvırıcıyla kıvırabilirsiniz de. Kirpiklerinizi siyah veya kahverengi rimelle boyayın. Kirpiklerinizde istediğiniz etkiyi yaratmak için rimeli 3 kat sürebilirsiniz. Böylece daha dolgun ve uzun kirpiklere sahip olursunuz. Tabii bu katları geçmeden önce birkaç dakika bekleyin ki, önce sürdüğünüz kat kurusun.

Artık sisler ardından etkileyici bakışlar fırlatabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir