Makedonya Otoyol Ücret Sistemini ASELSAN Yapacak

Makedonya Otoyol Ücret Sistemini ASELSAN Yapacak

Makedonya’nın Sırbistan sınırından, Yunanistan sınırına kadar uzanan ve Koridor-10 olarak adlandırılan yaklaşık 200 kilometrelik ücretli otoyolunun üzerinde ücret toplama sahası ve Sistem Kontrol Merkezini ASELSAN düzenleyecek.

Sistemde, Otomatik Geçiş Gişeleri ve Kartlı Geçiş Gişeleri bulunacak. Sisteme abone olmak isteyen kullanıcılar ve abonelerin hesap işlemleri için gişe sahaları satış servisi veren büfelerle donatılacak. Aboneler hesaplarına internet ödeme yöntemleri veya akıllı telefonlarıyla da ulaşabilecek.

ASELSAN’ın Kartlı Geçiş ve Otomatik Geçiş sistemleri yıllardır ülkemizde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yaygın bir şekilde kullanılıyor. Sistemin tüm işletme alt yapısı da ASELSAN tarafından kurulmuş olup, geçişlerin kontrol ve kayıtları ile ihlal raporları bu sistemler tarafından otomatik üretiliyor.

ASELSAN, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren geçerli olan yeni organizasyon yapısı ile sivil alandaki projelerinden de yer aldığı yeni bir sektör başkanlığı oluşturdu. Geleceğin Enerji Projeleri, Milli Tren, Yüksek Hızlı Tren, Milli Metro, Elektrikli Arabalar, Akıllı Yol Sistemleri, Akıllı Ücret Toplama Sistemleri ve Güvenlik Sistemleri projelerine odaklanarak çalışmalarına hızla başlayan Ulaştırma, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri (UGES) Sektör Başkanlığı bu sözleşme ile kısa zamanda uluslararası bir başarıya da imza attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir