Slovenya Ulaştırma Alt Yapısı Bir Çok Zorlukla Karşı Karşıya

Slovenya Ulaştırma Alt Yapısı Bir Çok Zorlukla Karşı Karşıya

Slovenya Karayolları ve Ulaşım Kongresi hakkında gerçekleştirilen basın toplantısında; Slovenya’nın ulaştırma alt yapısının bir çok zorlukla karşı karşıya olduğu açıklandı.

Slovenya’daki transit yollarda yük taşımacılığı konusu konuşuldu. Slovenya’da günde yaklaşık 7 bin 500 nakliye aracı geçtiği ve bunlardan dokuzunun yabancı olduğu belirtilirken, çoğu yük aracı sürücüsünün kötü koşullarda araç kullandığı belirtildi.

Bunun çözümü için yük taşımacılığının otoyollardan demiryollarına kaydırılmasına yönelik sistemli bir çalışmanın önemi vurgulandı.

Karayolu taşımacılığından demiryollarına geçişin sadece Slovenya’nın değil Avrupa’nın da sorunu olduğu ifade edildi.

Ayrıca yasal düzenlemelerin son 5 yıldan beri gelişen bir konu olan kendini açıklayan ve bağışlayıcı yol kavramlarını içermediği, kendini açıklayan yolların sürücüye yolun nasıl devam ettiğini kesin olarak göstermek suretiyle güvenliği sağladığı, affedici yolların da aracın sürüklenmesinden sonra şoförün yola güvenli bir şekilde dönmesine yardımcı olan yolları ifade ettiği belirtildi.

Slovenya kara yollarının yüzde 70’nin kötü durumda olduğu önümüzdeki 10-15 yıllık dönemde yenilenme çalışmaları için tahmin edilen maliyetin 5 milyon avro olduğu açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir