Bir Liseye Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler Mesleki Eğitim Merkezlerine Geçebilecek

Bir Liseye Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler Mesleki Eğitim Merkezlerine Geçebilecek

Çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınarak yasalaşmasıyla, Türkiye genelinde lise çağındaki, meslek öğrenmek ve para kazanmak isteyenler için 31 alan 152 farklı dalda mesleki eğitim merkezlerinde eğitim imkanı sunulacak.

Düzenleme ile 8. sınıfı tamamlayan öğrenciler, ustalık ve iş yeri açma belgesi alabilecekleri mesleki eğitim merkezlerini de tercih edebilecekler.

Öğrenciler, mesleki eğitim merkezlerinde hangi alanda yetişmek istiyorsa o alandaki işveren ile koordinatör öğretmeni ve velisi ile birlikte bir sözleşme imzalayacak. Sözleşme doğrultusunda, haftada 2 gün mesleki eğitim merkezinde akademik dersler ile iş güvenliği dersleri alacak. Haftanın 4 günü ise sözleşme yapılan sektörde iş başında eğitim alacak. İş başı eğitimleri, ustanın nezaretinde koordinatör öğretmenin denetiminde olacak. Bu alanı seçecek olan öğrenciler, iş başında meslek öğrenirken eğitimine devam edebilecek ve asgari ücretin yüzde 30’undan az olmamak kaydıyla para kazanabilecek ve sigortaları yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir