Kuzey Kore Amerika Birleşik Devletlerine Saldırmaya Hazırlanıyor

Kuzey Kore Amerika Birleşik Devletlerine Saldırmaya Hazırlanıyor

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı açık bir şekilde Amerika’yı tehdit ederek, eğer Amerika, anakarasının okyanus ötesinde olması nedeniyle güvende olacağını zannediyorsa, bundan daha büyük bir yanılgı olamaz denilirken stratejik nükleer gücüyle Amerika’ya ağır bir ders vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Kuzey Kore’nin nükleer silahlarını sadece Amerika’ya karşı kullanmayı amaçladığını ancak başka bir devlet Amerika’nın yanında Kuzey Kore’ye karşı hareket etmesi halinde destekçi ülkeye de bu silahları kullanacağını açıkladı.

Kuzey Kore ayrıca BM Güvenlik Konseyinin yeni yaptırımlarını kınadı.

Yaptırımla Kuzey Kore’nin en önemli gelir kaynaklarından kömür, demir, demir cevheri, kurşun ile deniz ürünleri ihracatına yasak konulması ve ülkenin yaklaşık 3 milyar dolar olan toplam ihracat gelirlerinin üçte bir oranında azaltılması kararlaştırılmıştı. Kararda ayrıca, BM üyesi ülkelerin Kuzey Kore vatandaşlarına yeni çalışma izni vermeleri de yasaklanmıştı.

Kuzey Kore 2006 yılından beri uygulanan BM yaptırımlarına rağmen nükleer faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor.

Kuzey Kore sonuncusu 28 Temmuz’da olmak üzere geçen ay iki kez kıtalararası balistik füze denemesi yaptığını duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir