Kutuya Girmiş ve Reklamı Yapılan Hiçbir Şeyi Çocuklarınıza Vermeyin

utuya Girmiş ve Reklamı Yapılan Hiçbir Şeyi Çocuklarınıza Vermeyin

Prof. Dr. Canan Karatay katıldığı bir konferansta şeker bataklığı kurutulursa tüm hastalıklar önlenir diyerek yiyeceklerin sağlığa verdiği zararlarla ilgili önemli noktaların altını çizdi. Doğal yağlar sağlıklı, kan trigliseritleri ve doğal olmayan trans yağların kalp krizi, damar tıkanıklığı, damar sertleşmesi, kanser, diyabet gibi hastalıklara sebep olan zararlı yağlar olduğunu ifade etti.

Karatay şunları ifade etti “Tansiyon yüksekliği, kalp krizi, felç, şeker, aizheimer, artritler ve çeşitli kanser hastalıklarının temelinde karaciğer ve böbrek yağlanması ile kilo almak yatmaktadır. Bu hastalıklar genetik değildir. Kırk ve ellili yaşlarda ortaya çıkan hastalıklar genetik değildir. Çünkü, önlenebilir ve kontrol altında tutulabilir. Hepimizin ortak sorunu kilo almaktır. Kilo almak, toplumsal sağlığımızı tehdit eden bir hastalıktır.

Kilo almak asla genetik değildir. 1980’lerden sonra kilolu insanların sayısında artış olmasının sebebi şeker kullanımının artmasıdır.

Şeker hastası olsun ya da olmasın yenilen bütün şekerler aniden vücuttaki kan şekerini yükseltiyor. Sağlıklı bir kişi, yemekle birlikte 2 dilim ekmek yerse şekeri fırlar. Toksik olduğu için beyaz, saf ve öldürücü olduğu için vücut kendini korumaya alır. İnsülin hormonu salgılatır. Bu hormonun en önemli görevlerinden biri, şekeri trigliserit denen kan yağına çevirip depoya göndermektir. İşte kilo almanın, sebebi budur. Yağ olarak dolaşımdan uzaklaştırıyor. Bu bir bataklıktır. Bu bataklığı kurutmayı anlatıyorum ben. O zaman tüm hastalıklar önleniyor.

Kutuya girmiş ve reklamı yapılan hiçbir şeyi çocuklarınıza vermeyin. Bu gıdaların reklamlarının kaldırılması gerekiyor.

Bol doğal yağ yenmeli. İnsan vücudu motordur, yağsız çalışmaz. Bol doğal protein alınmalı. Kuzu eti, koyun eti, dana eti, deniz balığı, köy tavuğu, köy yumurtası, peynir, yoğurt, günlük süt tüketilmeli. İşlenmiş etler sağlıksızdır. Pastırmamız çok sağlıklı. Kuru baklagiller, kuru yemişler, mevsim sebzeleri yenmeli.

Obeziteden kurtulmak için karbonhidratlar, otlar, tahıllar ve sık sık yemek alışkanlığından vazgeçmeliyiz. Çünkü bunlar insülün salgılar ve kilo almaya neden olur. Peki nasıl besleneceğiz? Sağlıklı protein, sağlıklı karbonhidrat ve sağlıklı yağlarla beslenmeliyiz. Köy tereyağı, zeytin ve balık yağı yağlanmayı önler ve bol bol tüketilmelidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir