Kuru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Kuru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır
Kuru cilt, yaşlanmaya, kırışıklığa ve diğer sorunlara daha yatkındır. Kuru, bakımsız gözüken cilt gece kremleri, nemlendiriciler ile desteklenmelidir. Her yıkamadan sonra cilt gerginleşir, hatta parça parça dökülebilir. Cildi temizlemek için kremli temizleyiciler kullanılmalıdır.

Kuru cilt en çok bacaklar, kollar, vücudun yan tarafları, uyluk kısımlarında görülür. Kuru cilt yaygındır ve kışın soğuk hava – sıcak hava değişimlerinden diğer cilt tiplerine göre daha çok etkilenir. Cilt kolaylıkla nem kaybeder, çatlar, soyulur, kızarır. Ağır içerikli sabunlarla cildi yıkamak da kuruluğa neden olabilir, ayrıca egzama da kuru cildin bir başka nedenidir.

Bu cilt tipi mevsimsel değişikliklere ya da güneş ışığına oldukça duyarlıdır, bir değişiklik kalıcı kırışıklıklar ile sonuçlanabilir. Sabun, kimyasal içeren temizleyiciler cildi daha çok kurutur. Bu nedenle uygun ürünler kullanılmalıdır. Kuru cilt için günlük bakım nemlendirmeyi içerir. Özellikle güneş ışınlarına karşı koruyan bir nemlendirici en iyisidir.

Kuru cilde gece bakımında daha çok özen gösterilmelidir. Makyaj temizliği de oldukça önemlidir. Öncelikle kremli bir göz temizleyici ile göz makyajı temizlenmelidir. Daha sonra yüz temizliğine geçilebilir. Daha sonra yüz yıkanmalıdır. Temizlik işleminin ardından kalın bir nemlendirici tabakası cilde sürülerek nem dengesi sağlanmalıdır. Kuru ciltleri desteklemek için ayrıca balık yağı ve E vitamin kapsülleri kullanılabilir.

Kuru ciltle ilgili öğrenilmesi ve dikkat edilmesi gereken hususlar vardır:

1. Kış mevsiminde daha sıkı hale gelebilir. Isınma sistemleri havadaki nemi emerek yeterli nem alınması engelleyerek cildin daha çok kurumasına neden olur. Bu döngüyü dengeli hale getirmek ve ortamda yeterli nemi korumak için böyle bir ortamda pencereler açılarak nem geri alınmalıdır.

2. Güneş ışınları özellikle kuru ciltler için zararlıdır. Bu yüzden gerekli önlemler alınarak cilt güneş ışınlarından korunmalıdır.

3. Su her zaman cildin nem ihtiyacını sağlar, buna güvenin. Kahve gibi içecekler cildin nemini alarak kurulaştırır.

4. Saatlerce süren köpük banyosu kuru ciltler için hiç uygun değildir. Bunun yerine banyo yağları kullanmak daha iyi bir seçenektir.

5. Aşırı kuruyabilecek vücut bölgeleri vardır, parmak uçları bunlardan biridir. Krem, losyon, nemlendirici aracılığıyla bu bölgelerin kuruması önlenmelidir.

Kuru Cildi Önlemek İçin:
– Gün boyunca nemlendirici kullanın.
– 30 faktörlü ya da daha üstü güneş kremlerini tercih edin.
– Meyve, sebze, yoğurt, baklagil ağırlıklı bir diyet izleyin.
– Zengin gece kremleri kullanmaya çalışın.
– Göz çevresindeki hassas bölgeye özen gösterin.

Yapılmayacaklar:
– Aşırı gün ışığına maruz kalmayın.
– Bir işlem yaparken ya da makyaj temizlerken cildi gergin hale getirmeyin, kuru cilt çok daha kolay kırışabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir