Kredi Kartıyla Mehmetçik Vakfına Nasıl Bağış Yapabilirim

Kredi Kartıyla Mehmetçik Vakfına Nasıl Bağış Yapabilirim

Mehmetçik vakfına kredi kartıyla bağışta bulunmak isteyenlerin gireceği adres:
https://bagis.mehmetcik.org.tr/TSKMV_OnlineBagis/

ATM’lerin Havale / Ödemeler menüsünden Mehmetçik Vakfına bağış yapabilirsiniz.

Banka şubelerinden yapacağınız bağışlarda banka görevlisine TSK Mehmetçik Vakfına bağış yapmak istiyorum demeniz yeterlidir. Bu şekilde bağış yaptığınızda, banka görevlisi Kurumsal Tahsilat / Bağış Ekranını kullanacağı için masraf alınmayacak ve bağış bilgileriniz otomatik olarak Vakıf sistemine gönderilecektir.

Ankara’daki genel müdürlük, İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası, İzmir, Samsun, Adana, Bursa ve Erzurum’daki temsilcilikler, Ankara’daki Mehmetçik Sigorta Ltd. Şti. ve ETİMESGUT akaryakıt istasyonuyla İstanbul’da Yenişehir, Kurtköy, Maslak ve Güngören’deki Mehmetçik Vakfı akaryakıt istasyonlarına giderek makbuz karşılığı nakit ya da kredi kartıyla bağışta bulunulabilir.

Kurumsal olarak yapılan bağışları kurumlar ve gelir vergisinden düşebilirsiniz.

Ayrıca Ev, arsa, tarla, iş yeri vb. tapusu olan, birden fazla hissedarı olmayan, imar sorunu ve hukuki problemi bulunmayan taşınmazlar bağış olarak kabul edilmekte. Tapu sicil müdürlüğünde yapılacak her türlü masraf Vakıf tarafından karşılanmaktadır.

Bu taşınmazlar bir kaç şekilde bağış yapılabilir. Taşınmaz malın tüm hakları Mehmetçik Vakfına bırakılarak bağış, taşınmazı kullanarak bağış, Noterden vasiyetname yoluyla bağış.

Taşınmazın tüm hakkının Vakfa bağışlanması için bağışçıyla birlikte ilgili tapu sicil müdürlüğüne giderek taşınmazın tapusunu Vakıf üzerine geçirilir.

Kullanılan taşınmazın öldükten sonra bağışlanması için gayrimenkulün intifa hakkı bağışçıda kalacak şekilde tapu sicil müdürlüğüne gidilerek gayrimenkulün çıplak mülkiyeti Vakfa devredilir. Bu şekilde yapılan bağışlarda bağışçı vefat edene kadar gayrimenkulde oturabilir veya onu kiraya verebilir kullanabilir sadece gayrimenkulü satarak veya devrederek tasarrufta bulunamaz ve gayrimenkul üzerinde yapının esasına yönelik değişiklik yapamaz. Bağışçı vefat ettikten sonra Vakıf yetkilileri gayrimenkulün tüm tasarruf ve kullanma hakkına sahip olur.

Noterden vasiyetname yoluyla yapılan bağış, bağışçı menkul ve gayrimenkul mallarının Vakfa hangi şartlarla kalmasını istediğini noterde belirtir. Vasiyetname hazırlanırken akli dengesi yerindedir raporu ve iki tanık gerekir. Noter, vasiyeti bir yazı ile nüfus müdürlüğüne bildirir. Bağışçı ise, vasiyetnamesi hakkında Vakfa bilgi verebilir veya vasiyetnamesinin bir suretini Vakfa gönderebilir. Bu bilgi ve belgeler Vakfın arşivinde saklanır.

Faturalı cep telefonlarından 2582’ye boş mesaj gönderilerek Mehmetçik Vakfına 10 TL tutarında bağışta bulunulabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir