Kredi Kartı Dolandırıcılığına Karşı 10 Altın Öneri

Kredi Kartı Dolandırıcılığına Karşı 10 Altın Öneri
Kredi kartı dolandırıcılığı sanal ortamın hala en önemli problemlerinden birisi. Veri güvenliği alanında küresel lider Trend Micro, kredi kartı kullanıcılarını bu konuda uyararak online bankacılık işlemlerinde tuzağa düşmemeleri için altın değerinde tavsiyeler sunuyor…

Veri güvenliğine dikkat etmeyen kişilerin bilgisayarlarına zararlı yazılımlar bulaştırması kaçınılmaz bir durum. Hatta kişilerin bu zararlı yazılımlar aracılığıyla kredi kartı bilgilerini çaldırdığı da bilinen bir gerçek. Fakat kredi kartıyla yapılan işlemlerde kimi zaman kişinin aldığı önlemler süreç içerisindeki bir başka aktörün dikkatsizliği yüzünden aşılabiliyor. Bu durum kimi zaman ödeme işlemi yapılırken gerçekleşen geri plan işlemlerdeki sızıntılardan bile kaynaklanabiliyor.

Trend Micro uzmanları ise online bankacılık işlemlerinde tuzağa düşmemek için şu tavsiyeleri veriyor:

1- Çevrimiçi bankacılık işlemleri yaparken gelişmiş bir güvenlik paketinin sisteminizi koruma altına aldığından emin olun.
2- Eğer kredi kartı sağlayıcınız şüpheli işlemlerle ilgili bir uyarı hizmeti veriyorsa vakit kaybetmeden bu hizmetten faydalanın.
3- Gerçek zamanlı bir kimlik hırsızlığı ve kredi kartı izleme hizmetine üye olarak işlemlerinizi anında takip edin. Bu sayede şüpheli bir durumda olay anında önlem alabilirsiniz.
4- Eğer şüpheli bir durumdan dolayı kredi kartı şirketi tarafından uyarıldıysanız buna hemen cevap verin. Fakat buradaki en önemli nokta sizi arayan telefon numarasının gerçekten şirkete ait olup olmadığı doğrulamak. Bunu kredi kartı sağlayıcısının web sitesi üzerinden doğrulayın.
5- Eğer başınıza bir dolandırıcılık olayı geldiyse kredi kartınızı hemen iptal ettirin.
6- Online bankacılıkta kullandığınız bütün sistemlerde güvenlik taraması gerçekleştirin.
7- Kartınızı kullanarak sizin adınıza yeni hesaplar açılıp açılmadığını kontrol edin. Eğer hesap açıldıysa acilen kapattırın.
8- Kredi kartınızın hesap özetini düzenli kontrol edin.
9- Kredi kartı sözleşmenizi en ince ayrıntısına kadar kontrol edin. Yazılı bir kopyasını elinizde kanıt olarak bulundurun. Bazı zararlı yazılımlar aracılığıyla dijital sözleşme metinleri değiştirilebiliyor.
10- Online bankacılık işlemlerinde kullandığınız bütün bilgisayar ve mobil cihazlarınızın güvenlik güncellemelerinin tam olduğunu kontrol edin. Yazılım desteğinin bitmesinden dolayı Windows XP platformu üzerinden online bankacılık işlemlerini kullanmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir