Kornalarla Çıkarılan Gereksiz Gürültü Kirliliğini Önleme Projesi

Kornalarla Çıkarılan Gereksiz Gürültü Kirliliğini Önleme Projesi

Korna genellile yanlış bir hareket yapan sürücüyü uyarmak ya da kendine yol açılması istenildiği için kullanılıyor. Eğitimsizlik ve trafik kurallarına uymamadan kaynaklanıyor. Bir ülkenin gelişiminin göstergesi korna çalmamaktır. Bazı ülkelerde korna çalmak tamamen yasak ve arabalardan kornalar sökülmüş durumda. Bu konu belediyelerle birlikte Valilik ve Emniyet müdürlüğünün alması gereken tedbirleri içeren bir konu. Gürültülü şehirlerin olmaması için korna çalınmaması gerekiyor.

#KornaÇalmaHuzurumuÇalma

“Korna çalmakla huzuru çalmanın ne alakası var” diyorsanız;
Korna bir ses değil, gürültüdür. Gürültü şehri kirletir; bir nevi çevre kirliliği yapar. Bu kirlilik; saldırganlık, sinirlilik, yüksek tansiyon, işitme kaybı, uyku bozuklukları gibi pek çok istenmeyen rahatsızlıklara sebep olabilir. Yani korna sesi sadece psikolojik değil, fizyolojik olarak da insan sağlığını etkiler.

Korna sesinin gürültü seviyesi 120 desibeldir.(Çamaşır makinelerinin sıkma sesi 70 desibeli geçmektedir) Günde 7,5 dakika boyunca bu seviyedeki gürültüye maruz kalmak işitme kaybına yol açabilir. Siz de gereksiz kornadan vazgeçerek bu harekete destek olabilir, gereksiz korna çalanları bulunduğunuz ildeki polis veya jandarma birimlerine bildirebilirsiniz.

kornacalmahuzurumucalma.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir