Konutlarda Güvenlik Tedbirleri

Konutlarda güvenlik tedbirleri

Bulunduğunuz konutun kapıları hırsızlardan korunabilmek için sağlam kapılardan oluşmalı ve çok sayıda kilitle kilitlenebilir olmalıdır. Konutunuzun pencereleri kilitlenebilen kollara sahip olmalıdır. Bodrum pencereleri parmaklıklarla korumaya alınmalıdır. Kullanılan parmaklıklar paslanmayan katı kalıplardan oluşan sağlam ve sık bir dizime sahip olmalıdır.

Eğer konutun çevresi uygunsa beton engeller, tel örgüler, aydınlatma, ikaz levhaları gibi tedbirler alınabilir. Bunlarla birlikte alarm sistemide gereklidir. Doğa şartlarından kaynaklanabilecek olumsuz afetlerden korunmak için konutu kiralamak zararın karşılanması için bir güvenlik tedbiridir.

Konutta güvenlik tedbirleri konusunda dikkat edilmesi gereken diğer konularda elektrik, doğalgaz ve su tesisatlarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve bakımını yaptırmaktır. Elektrik tesisatları TSE standartlarına uygun malzemelerden yapılmalı ve bu tesisatın bakım, onarım işlerini uzman kişilerin yapması gerekir. Elektrik tesisatlarından çıkabilecek bir yangına karşı söndürme cihazı bulundurulmalı ve itfaiye, ambulans, polis gibi önemli telefon numaraları herkesin görebileceği yerlerde bulundurulmalıdır.

Temiz ve pis su tesisatlarında kullanılan borular mutlaka iyi malzemeden kullanılarak eski boruların değişimi ve bakımı yapılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir