Kışın Kilo Almamak İçin Neler Yapılmalıdır

Kışın Kilo Almamak İçin Neler Yapılmalıdır

Kışın Kilo Almamak İçin Neler Yapılmalıdır

Türkiye’de kadınların yüzde 41’i, erkeklerin ise yüzde 25’i obez ya da aşırı kilolu.

Kış aylarında fiziksel aktivite azaldığı için, gecelerin uzamasıyla televizyon başında geçirilen fazla zaman ve besinlerin atıştırılması gibi nedenlerden ötürü kilo sorunu ortaya çıkmaktadır ayrıca kuru ve soğuk hava, su içme isteğini azaltır.

Çay, kahve ve gazlı içecekler, su yerine geçmez. Kış aylarında alınan kiloların önlenmesinin bir yolu da su tüketim miktarına dikkat etmekten geçer. Günde 10 bardak su tüketmeniz gerekir.

Su sindirim sisteminizi düzenlerken bir yandan da açlık hissinizi bastırır. Metabolizmayı da hızlandırdığı için kilo vermeye yardımcı olur.

Kış aylarında sıcak ortamlarda daha çok vakit geçirme isteği ve hareketsiz kalma, egzersizden uzaklaştırıyor ancak kış aylarını daha zinde geçirmek için gün aşırı en az yarım saat fiziksel aktivite yapılması gerekiyor.

Hazır paketli gıdalar, fast food gıdalar, patates kızartması, çekirdek, meyve suyu, çikolata, boza, kestane gibi besinler sofralardan uzak tutulmalı.

Vücut direncinin artırılması, vücudun savunma sisteminde rol oynayan ve antioksidan olan C vitamini, A vitamini, E vitamini, Çinko içeren besinlerin bol miktarda tüketilmesine dikkat edilmelidir. Sebze ve meyveler lif içerikleri yüksek olduğundan tokluk hissinin oluşmasını ve bağırsakların düzenli çalışmasına da yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir