Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalı İnsanlara Zararsız Bazı Yiyecekler Kediler İçin Tehlikeli

Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalı İnsanlara Zararsız Bazı Yiyecekler Kediler İçin Tehlikeli

Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalı İnsanlara Zararsız Bazı Yiyecekler Kediler İçin Tehlikeli

Pek çok kişi kedileri ailesinin bir parçası olarak gördüğü için yediğini kedisiyle paylaşır ancak insanlara dokunmayan her gıda kediler için aynı etkiyi göstermez. Kedinin sindirim sistemine zarar veren gıdalar kedide kusmaya, ishale veya iştah kaybına neden olabilir.

Kediye verilmemesi gereken gıda ve içecekler;
Süt ürünleri: Kediler, yetişkin olduklarında süt laktoz intoleransı yapabilir. Süt ürünleri kusmaya ve ishale neden olabilir.

Çikolata: Çikolata kedilerde kalp aritmilerine, kas titremelerine veya nöbetlere neden olabilir.

Kahve, Çay, Enerji İçecekleri: Bu içecekler kedinin huzursuz olmasına, hızlı nefes almasına, kalp çarpıntısına, kas titremesine neden olabilir.

Üzüm veya Kuruüzüm: Kedilerin bunları yemesi muhtemel değildir ve bu yiyeceklerden hastalandığına dair hiçbir rapor yoktur ancak köpekler üzüm veya kuru üzüm yemekten akut böbrek yetmezliği yaşayabilir, bu nedenle kedinizin sağlığını riske atmamak ve bu yiyecekleri yemesine izin vermemek en iyisidir.

Soğan ve Sarımsak: Soğan ailesinin tüm üyeleri, yeterli miktarda yenildiği takdirde sorunlara neden olabilir. Kedinin bir diş sarımsak ya da yeşil soğan yemesi, sindirim rahatsızlığına neden olabilir.

Çiğ Et,Yumurta ve Balık: Bu tür gıdalar veteriner veya bir veteriner beslenme uzmanına danışılarak verilmeli. Bu ürünler uygunsuz olarak verildiğinde, bu yiyeceklerle ilişkili bir kusma, ishal, Salmonella veya E. coli riski vardır.

Ton balığı: Kedi maması için yapılmış ton balığı iyidir, öte yandan, insan tüketimi için satılan ton balığı, küçük miktarlarda kediye verildiğinde sindirim sorununa neden olabilir. Hatta düzenli olarak balıkla beslenen kedilerde, steatit veya vücudun yağ iltihabı denilen ağrılı bir duruma neden olabilir.

Ksilitol Tatlandırıcı: Bu tatlandırıcı, şekersiz yiyeceklerin çoğunda, özellikle de sakızlarda kullanılan bir tatlandırıcıdır. Bu üründen hastalanan kedilerin kaydı yoktur, ancak köpeklerde kan şekerinde ciddi bir düşüşe ve ardından karaciğer yetmezliğine neden oluyor. Bu nedenle, kedinizin bu bileşeni içeren yiyecekleri yemesine izin vermemek daha iyidir.

Alkol: Kediler de sarhoş olabilir ancak ciddi karaciğer ve beyin hasarlarına neden olabilir. Yetişkin bir kediyi bir çorba kaşığı komaya sokablir ve biraz daha fazlası onu öldürebilir.

Yeni Doğmuş Civcivin Bakımı Civcivler Ne Yer

Evde Civciv Nasıl Yetiştirilir Büyütülür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir