Kazakistan Yaya Geçitlerini Rüzgar ve Güneş Enerjisiyle Aydınlatacak

Kazakistan Yaya Geçitlerini Rüzgar ve Güneş Enerjisiyle Aydınlatacak

Pek çok konuda Türkiye’yi sollayan Kazakistan’da yaya geçitleri rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir kaynaklarla aydınlatılacak.

Yaya geçitleri yanına bir konsol ek bir lamba ile kurularak rüzgar türbinleri, güneş panelleri ve bataryalar hazırlanıyor. Bu sayede güneş ve rüzgar sayesinde bataryalarda depolanan enerji, akşam saatlerinde sistem tarafından yaya geçidi için ışığa dönüştürülüyor.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan 100’e yakın yaya geçidinin, rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklarla aydınlatılacağı bildirildi. Şehrin, yenilenebilir enerji kaynağı projesinin şefi olan Rüstem Kadirov, söz konusu önlemlerle birlikte enerji tasarrufu yapılarak, akşamları aydınlatmanın artırılmasıyla şehirdeki trafik kazası oranlarının düşürülmesini hedeflediklerini belirtti.

Yıl sonuna kadar 50 yaya geçidi, 2018 yılı ortasına kadar ise toplamda 100 yaya geçidinin, yenilenebilir enerjiyle aydınlatılması hedefleniyor.

Öte yandan Kazakistan’ın başkenti Astana ve en büyük şehri olan Almatı’da, yerel yönetimler ve özel sektör desteğiyle başlatılan elektrikli araç şarj istasyonları tamamlanarak faaliyete geçmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir