Karma Cilt Hakkında Bilgi ve Tedavisi

Karma Cilt Hakkında Bilgi ve Tedavisi

Yanaklarınız gergin ve pul pul iken T bölgeniz yağlı ise karma bir cilde sahipsiniz demektir. Bu cilt türünde yanaklar kuru alın, burun ve çene kısmı yağlıdır. Gençlik döneminde bu durumu kontrol eden hormonların hormonal durum, stres, menstürasyon gibi etkiler ile yağlı bölgelerin daha belirgin hale gelmesi ile gerçekleşir. Yaş ile değişen bu durum takip edilmeli ona göre ürünler kullanılmalıdır. Karma cildin zaman, mevsim, yaş, hormonlar gibi etkenler sonucu değiştiği kanıtlanmış bir gerçektir.

Cilt tedavisi için kuru ve yağlı cilt için kullanılan tedaviler birleştirilir. Yağlı bölgeler daha kuru hale getirilirken kuru kısımlar daha nemli hale getirilmeye çalışılır.

Her gün yüzünüzü bir köpük ile yıkayın. Bu sayede yağlı bölgeler temizlenir ve siyah noktalar önlenir. Geceleri kuru bölgeleri nemlendirmek için nemlendirici kullanın. Yağlı ve kuru bölgeler arasında denge sağlar. Temizlik aşamasından sonra her iki ayrı kısıma ayrı yöntemler uygulayın. Daha sonra tüm yüze nemlendirici uygulayın özellikle kuru bölgelere daha çok sürün. Vitamin A, E, C gibi vitamin destekleyicilerin cilt tamiri ve sağlığında önemli bir rolü vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir