Kargalar Kaç Yıl Yaşar

Kargalar Kaç Yıl Yaşar
Kargalar Kaç Yıl Yaşar

Kargalar sanıldığı gibi aptal ve 200 yıl yaşayan bir hayvan değildir. Karga en zeki hayvanların başında gelir ve hayvanlar aleminde zekasıyla ünlüdür. Kargalar kendi aralarında şakalaşmakta ve farklı gruplardan kargalarla özel bir dille konuşabilmektedir.

Yapılan deneylerde karga, ortama konulan düz bir teli çengel şekline getirerek, borunun içine yerleştirilmiş yiyeceği almıştır. Bu deney pek çok hayvana uygulandı ancak başka hiçbir hayvan bu şekilde yapıp yiyeceği alamamıştır.

Araç ve gereç kullanımında ustalaşan 45 karga türü bulunmaktadır.

Kargalar doğada en fazla 14 yıl yaşar ancak esaret altındaysa 40 yıldan fazla yaşayabilir. Kuşlar esaret altında iyi bakılırlarsa normal yaşamlarından çok daha uzun yaşayabiliyorlar.

İngiliz kaynaklara göre kargaların biri 80 yıl kadar yaşayabilmiş.

İki karga kavgaya tutuştuğunda, yakında bulunan her karga, kavgaya hazır bir duruma geçer.

Kargalar topluluğunun her üyesi, sosyal basamakta kendisinden sonra gelen kargaya karşı insafsız, kendisinden çok daha zayıf olanlara karşı ise daha ılımlıdır. Örneğin, kendi sosyal durumunu en çok tehdit edene karşı son derece kötü bir despot gibi davranır. Böylece her karga, kendisinden daha alt basamakta bulunan iki karga arasındaki kavgaya, katılır. Güçlülerin bulunduğu yerde, zayıfın yanında olur.

Eğer bir kargayı biri eline alıp tutarsa bunu gören diğer kargalar, hemen bu kargayı tutan ele saldırıp gagalamaya başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir