Karakalem Teknik Nesne Çizimi

Karakalem Teknik Nesne Çizimi

Karmaşık şekilerin karakalem çizimleri, çizim yeteneğinin sınanması için çok iyi olanaklar sunar. Karmaşık şekillerin karakalem çizimlerini yapmaya kalkıştığınızda çizim oranlarını doğru belirlemenin imkansız olduğunu düşünebilirsiniz. Telaşa kapılmayın, hatalarınızı düzelterek ısrarla yeniden çizin. Bu karakalem çalışmaları şekilleri ilk denemede doğru çizmenizi sağlamayı değil, hatalarını düzelterek yeniden çizmenizi ve nesnelere alıştıktan sonra onları nasıl göreceğinizi keşfedebilmenizi sağlamayı amaçlamaktadır. Geometri karmaşık veya basit olabilir ama şekil kombinasyonu bir profesyonel için bile sorundur. Bu nedenle, denemeye devam edin.

Karakalem çalışmalarında karmaşık nesne çizimi yeteneğini geliştirmek için eski bir hırdavat parçasını çizmeye deneyebiliriz:
karakalem teknik nesne

1. Genel yapının içindeki her öğenin şeklini çok basit ve net bir ana hatla çizin, her parçanın boyutunu mümkün olabildiği ölçüde kesin belirlemeye dikkat edin. Bunu başaramazsanız nesne çiziminiz inandırıcı olmaz. Bu ilk aşamayı başarıyla tamamlamak zor olsa da karakalem çiziminizin sonraki bölümlerinin çok daha kolay olacağı kesin.
Karakalem teknik nesne çizimi 2

2. Ana hat çiziminizden sonra ana yapı içindeki detaylı şekillere daha fazla netlik kazandırın. Bu şekilleri mümkün derece kesin hatlarla çizerseniz, mekanik nesneleri doğal şekillerden ayırt eden makine hassaslığını yakalayabilirsiniz. Çiziminizin teknik yönlerini doğru hale getirmeden gölgelendirme yapmaya kalkışmayın. bu aşamada basit ve hafif bir gölgelendirme yapın.
karakalem teknik nesne çizimi 3

3. Son olarak, koyulukları, ışık yansımalarını ve dokuları titiz bir şekilde yerleştirerek metalik karakterin güçlü bir şekilde görülmesini sağlayın. Artık güçlü, kesin ve belirginleştirici gölgelendirme yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir