Karakalem Nesne Grupları Çizimi

Karakalem Nesne Grupları Çizimi

Karakalem Nesne Grupları Çizimi

Karakalem çizim tekniklerinde nesne grupları çizimi eğitimi önemli yer almaktadır. Bu karakalem alıştırmasında benzer veya zıt şekillerdeki iki veya üç nesnenin bir arada çizimi denenecektir. Grup şeklindeki nesne çizimi için başlangıçta bir kaç basit nesne seçin. Seçtiğiniz nesneleri aralarında  mesafe bırakarak yerleştirin (üsteki resimde olduğu gibi). Böylece şekillerin net olarak görülmesini sağlayın. Her nesnenin boyutunu, şeklini ve orantılarını (uzunluğunu, derinliğini ve hacmini) yanındaki nesneyle birlikte düşünün. Nesnelerin bir arada çiziminin ne kadar karmaşık ve ilgi çekici hale geldiğini görmeye başlayabilirsiniz artık.

Nesnelerin arasında mesafe bırakararak yerleştirirseniz şekiller daha net olarak gözükecektir. Nesneleri birbiriyle çakışacak şekilde düzenlerseniz nesnelerin belirli kısımları görünmeyeceği için şekillerin nasıl değişeceğini hayal gücünüzde canlandırmanız gerekecektir.

Nesne grubu çizimi

Şimdi de nesneleri birbiriyle çakışacak şekilde düzenleyin (üsteki resimde olduğu gibi). Nesne grubunu bu şekilde çizmeyi deneyin.

Boylece, nesnelerin belirli kısımları görünmediği zaman şekillerin nasıl değişeceğini çıkarmanız gerekecektir.

Bu karakalem alıştırmasını da diğer alıştırmalar gibi daha önce öğrenilen karakalem çizim tekniklerini uygulayarak yapın.

One Reply to “Karakalem Nesne Grupları Çizimi”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir