Karakalem Nesne Çiziminde Doku Farklılıklarının Yansıtılması

Karakalem Nesne Çiziminde Doku Farklılıklarının Yansıtılması

Karakalem Nesne Çiziminde Doku Farklılıklarının Yansıtılması

Malzeme açısından birbirinden farklı olan nesne çizimlerinde, her nesnenin nasıl göründüğü ve yapısının nasıl gösterilebileceği hakkında emin oluncaya kadar çizim alıştırmaları  yapılması gerekir. Nesne yapıları çizim alıştırmalarını sürekli olarak yaparsanız, nesneleri giderek daha derinlikli ve nitelik açısından daha zengin görmeye başlarsınız. Bir süre sonra nesneye baktığınızda daha önce fark edemediğiniz bütün incelikleri görmeye başlayacaksınız.

Bu alıştırmada farklı kalınlıkta kurşun kalemlerle doku ve ton farklılıkları oluşturarak nesnelerin yapıldıkları malzemelerin farklılığının nasıl elde edildiğini göreceksiniz.

1. Ayakkabı nesne çiziminde 2B uçlu kurşun kalem ile ton alanları daha kaba tasvir edilerek koyuluk ve açıklık vurgulanmış ve cilalı deri etkisi elde edilmiş.

karakalem ayakkabı

2. Muz nesne çiziminde daha sert B uçlu kurşun kalem ile ton kontrastı pek kullanılmadan, daha yumuşak tasvir edilen çizimle kabuk etkisi elde edilmiş.

karakalem muz

3. Şamdan nesne çiziminde 4B uçlu kurşun kalem ile belirgin ton kontrastı kullanılarak cilalı, metalik etkisi elde edilmiş.

karakalem şamdan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir