Karakalem Natürmort Temaları – Kesme Tahtası

Karakalem Natürmort Temaları - Kesme Tahtası
Farklı ama birbiriyle ilişki içinde olan nesnelerin ortak bir temayı yansıttığı bir natürmort (cansız nesneler) çizebilirsiniz.

Verilen örnekte gördüğünüz gibi , bir natürmort düzenlemesinde bir bıcak, bir tezgah, bir ananas ve kesme tahtası olabilir. Bu tür spontan natürmort çizimleri için mutfaklar ideal mekanlardır. Spontan natürmort düzenlemeleri o anda rastladığınız ve önceden hazırlanmamış bir eylemi yansıttığı için doğal görünür.

Örnekteki natürmort çiziminini yapmak için:
1. Çiziminizi en soluk çevre çizgisini kullanarak yapın ( ana hat çizimi ). Bunu yaparken oranları doğru yakalamaya ve bıçağın açısıyla ananasın boyunun görsel olarak anlamlı olmasını sağlayın.

Çiziminizi en soluk çevre çizgisini (ana hat) kullanarak yapın ve hem oranları doğru yakalamaya hem de bıçağın açısıyla ananasın boyunun görsel olarak anlamlı olmasını sağlamaya çalışın.

karakalem kesme tahtası

2. Doku ve ton katarak çiziminizi daha inandırıcı hale getirin. Örnekteki natürmort düzenlemesinde fazla gölge yok; ama farklı doku özellikleri sayesinde nesnelerin derinliği ve ağırlığı yansıtılabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir