Karakalem Farklı Nesne Çizimleri

Karakalem Farklı Nesne Çizimleri

Karakalem Farklı Nesne Çizimleri

Nesnelerin şeklini dış hatlarıyla düzgün çizebilmeyi öğrendikten sonra farklı malzemelerden yapılmış çeşitli nesneleri çizmeye çalışın. İlk önce, özünde basit olmasına rağmen ayrıntılarda oldukça karmaşık olan bir kozalak çizmeyi deneyin. Çizimi doğru yapabilmeniz için nesneyi çok iyi gözlemleyip bir bütün olarak görerek yeteneğinizi kullanın:

Karakalem Kozalak Çizimi
Şekil 1- Nesneye dikkatli bir şekilde bakın ve bir bütün olarak görün. Dış hatları olabildiğince basit ve kesin şekilde çizin.

Şekil 2- Şimdi bütünün içindeki çeşitli parçalara bakın. Dış hatlarını çizdiğiniz genel şeklin içine her şekli taslak olarak çizin

Şekil 3- Nesnenin diyagrama benzer bir çizimini yaptıktan sonra ışık ve gölge detaylarını her parçanın tam şeklini çizebilir ve çiziminize boyut kazandırabilirsiniz.

Şimdi de şarap kadehi çizmeyi deneyin:

Kadeh çizimi
Şekil-1 Boy ve genişlik ile çabuk ve kupa (tas) arasındaki oranlara özellikle dikkat ederek ana şekli çizin.

Şekil-2 Yansımaların ana şekillerini son derece basit olarak ana hatlarıyla çizin.

Şekil-3 Önce en koyu tonları yerleştirin sonra giderek açık tonlara ulaşın kağıdınızın beyaz rengi en parlak noktanın rengi olmalıdır.

Dikkat edilmesi gereken kafanızın karışmaması gereken nokta; tonların inceliğidir ve tonları basitleştirin. En güçlü kenarları ve gölgeleri vurgulu olarak çizin ama bu gibi kenarların veya gölgelerin olmadığı noktalara da dikkat edin. Kısacası, nesnelerin çevresindeki çizgiler aynı değildir; çizgilerin bir kısmı güçlü ve net, bir kısmı ise yumuşak ve belli belirsizdir. Bu farklılığa dikkat eder ve farklılığı kağıt üzerine doğru aktarabilirseniz, çiziminiz daha derinlikli ve boyutlu olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir